Доступність посилання

ТОП новини

Міський голова Одеси співпрацюватиме з політичними партіями.


Петро Каландирець

Президія зборів
12 травня в Одесі, з ініціативи управління внутрішньої політики виконавчого комітету, до міської Ради запросили представників місцевих відділень політичних партій на зустріч. Учасники заходу ухвалили рішення про утворення Координаційної Ради політичних партій при Одеському міському голові.

Малий зал Одеської міської Ради цього дня був переповнений. Сюди прийшли представники 36 міських організацій різних політичних партій, які взяли активну участь у обговоренні кількох питань: регламенту роботи Координаційної Ради, тематики обговорення спільних зборів.

У своєму виступі Віктор Майстренко, який представився головою Одеської міської організації Народного Руху України, підтримав ідею утворення Координаційної Ради політичних партій при Одеському міському голові.

Віктор Майстеренко
Віктор Майстренко: „Структура, можливості утворення якої ми нині обговорюємо, може бути надзвичайно корисною. Зміни, які сталися після виборів президента України, мають активізувати діяльність громадських організацій і політичних партій в регіоні. Ця Рада дозволить проводити зустрічі влади і політичних партій, поділитися баченням на події у суспільстві. Ми за утворення такої структури”.

Представники кількох політичних партій, зокрема, лідер обласної організації Народно-Демократичної партії України, наголосили, що міська влада має зробити все можливе для забезпечення працездатності новоутвореної Координаційної Ради. Дотепер подібна структура існувала з ініціативи колишнього голови облдержадміністрації Сергія Гриневецького. Щоправда, за словами учасників зустрічі у міській Раді, продуктивність попередньої структури була „майже на рівні нуля”. Тоді представників політичних партій збирали „лише для обговорення зручних владі соціально-економічних проектів”.

Лідери місцевих партійних організацій в Одесі
На думку учасників зборів лідерів місцевих політичних партій, в рамках новоствореної Координаційної Ради при Одеському міському голові, теми для обговорення мають бути не обмежені певними бажаннями влади. На їхню думку, надзвичайно цікавим є питання нинішньої політичної ситуації в Одесі, кадрова політика в органах місцевого самоврядування, підготовка до майбутньої виборчої кампанії.

Депутат Одеської міськради Георгій Селянин (партія „Батьківщина”) закликав присутніх підтримати ідею утворення Координаційної Ради політичних партій при Одеському міському голові і взяти до уваги проект відповідного Розпорядження. Він закликав присутніх подякувати за проведену роботу начальнику управління внутрішньої політики Наталці Чайчук.

Слово тут мав і заступник голови міської організації Конгресу Українських націоналістів Богдан Перегінчук.

Лідери місцевих партійних організацій в Одесі
„Координаційна Рада, звичайно, необхідна. Але, хотілося б зазначити кілька питань, які нас турбують. До нас звертаються виборці, і ми маємо, спільно з владою, вирішувати конкретні проблеми. Ми знаємо, що президент Ющенко задекларував принцип прозорості кадрових призначень. Хотілося б на цьому поважному зібранні почути від представників міської Ради обґрунтування призначень на конкретні посади”.

Сьогодні ж з управління інформації Одеського міськради надійшов коментар керівника міського управління внутрішньої політики Наталки Чайчук. Вона відреагувала на заяву голови міської організації партії „Союз” пана Гончаренка, що пролунала в ефірі місцевої інформаційної програми „Вісті Плюс” - щодо наміру вимагати від адміністрації міста сплати щомісячних додаткових нарахувань до пенсій інвалідів і ветеранів війни.

„При цьому було зазначено, що 100 гривень, виплачені кожному з ветеранів, які мешкають в Одесі, до 60-річчя ювілею Перемоги, є лише першим результатом тиску, який організувала партія „Союз” на міську владу. Управління внутрішньої політики Одеської міської Ради спростовує сам факт офіційних контактів функціонерів „Союзу” з членами міського виконавчого комітету зі згаданого чи будь-якого іншого приводу. Одноразова матеріальна допомога одеситам-ветеранам була ініціативою міського голови, яку підтримала сесія міськради. Заяви про належність до цієї ініціативи партії „Союз” не мають жодних підстав. Нинішній склад міського виконавчого комітету вітає будь-які починання політичних партій чи громадських організацій, що спрямовані на вирішення актуальних соціально-економічних проблем Одеси. Однак, обіцянки, які неможливо виконати, некоректні заяви не зміцнюють, а підривають авторитет суб”єктів політичних процесів”, - йдеться у коментарі.

На зборах, проведених у мерії, ухвалили рішення створити Координаційну Раду політичних партій при Одеському міському голові. Збори Ради відбуватимуться щомісяця, перед кожною черговою сесією міської Ради з метою визначення конкретних пропозицій для депутатського корпусу. Протягом тижня представники політичних партій мають подати до мерії власні пропозиції щодо тем обговорення новоствореної Ради, її керівних органів та власного представництва.
XS
SM
MD
LG