Доступність посилання

ТОП новини

Більшість громадян України вважають, що призначення керівників вищих органів влади та регіонів були в цілому прозорими.


Як повідомив УНІАН директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій ЯКИМЕНКО, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру, під час якого громадянам пропонувалося відповісти на запитання: “Нове керівництво держави обіцяло “прозорість” у процесі призначення керівників вищих органів державної влади та керівників регіонів. Як ви вважаєте, чи дотримано цього принципу в процесі нових кадрових призначень?”

Зокрема, 12,5% громадян вважають, що принцип прозорості “повною мірою дотримано”. На думку 39,9% опитаних, цей принцип “у цілому дотримано, але не завжди”.

В той же час 24,8% респондентів вважають, що принцип прозорості “переважно не дотримано”.

Найбільш критично оцінюють дотримання керівництвом держави принципу прозорості при кадрових призначеннях громадяни Півдня і Сходу України (там, відповідно, 48,2% та 44,3% опитаних вважають, що цей принцип зовсім або переважно не дотримано).

На Заході і в Центрі України переважають позитивні оцінки. В цих регіонах, відповідно, 64,6% та 63,1% респондентів вважають, що принцип прозорості при кадрових призначеннях новим керівництвом держави повною мірою або в цілому дотримано.

Опитування проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 28 квітня 2005 року в усіх регіонах України. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG