Доступність посилання

ТОП новини

Молодіжна Рада в Одесі змінила керівництво.


Петро Каландирець

Сенатори Молодіжної міської Ради Одеси
Одеса, 16 травня у приміщенні сесійного залу Одеської міськради проведена сьома сесія Молодіжної Ради при виконкомі Одеської міськради. У порядку денному Ради були питання про дострокові перевибори голови молодіжної Ради та обговорення перспектив стосунків із міською владою.

За часів правління в Одесі чиновників на чолі з лідером місцевої організації Партії регіонів Русланом Боделаном Молодіжну Раду залучали не для вирішення болючих питань, з якими щодня зустрічаються молоді одесити, а для реалізації конкретних політичних проектів. Останній з них – підтримка на минулих виборах Президента України кандидата від тодішньої влади Віктора Януковича.

„Дехто з присутніх у сесійному залі, сьогодні закликаючи до співпраці з новою міською владою, кілька місяців тому брав участь у акції знищення великої кількості апельсинів, котрі не роздали серед знедолених і голодних одеситів, а розчавили біля будинку театру опери і балету. Це був прояв відвертої неповаги до прихильників Віктора Ющенка”.

Про це у своєму виступі перед сенаторами Молодіжної Ради Одеси сказав заступник Одеського міського голови Володимир Курінний. Він висловив подив з приводу того, що „обговорення питання обрання нового голови Молодіжної ради у сесійному Раді тривало більше двох годин, але жодної хвилини у виступах сенатори не присвятили молодіжним проблемам міста”.

Обрання нового Голови Ради
Володимир Курінний заявив, що нова міська влада в Одесі готова до плідної співпраці з усіма молодіжними організаціями. „Наші двері відкриті для всіх, хто готовий до діалогу”.

Після таємного голосування новим головою Міської Молодіжної Ради була обрана Світлана Осауленко. Вона одержала 30 голосів на свою підтримку.

Наразі не бачить дієздатним органом Молодіжну Раду Одеси і виконувач обов’язків начальника міського управління молодіжної політики, сім’ї та туризму Віктор Аксанюк.

„Нині ми так і не побачили конкретні справи. У сесійному залі Ради зібралися люди, які обмежувалися заявами про те, що вони мають право представляти міську молодь. І все на цьому...”.

Віктор Аксанюк
Віктор Аксанюк повідомив, що очолюване ним управління відмовиться від практики попереднього керівництва „обмежитися написанням формальних відписок” і вже робить конкретні справи. В Одесі минулої неділі була організована акція, покликана застерегти молодь від інфікування смертельною хворобою – СНІДом. Як відомо, найбільше серед ВІЛ-інфікованих в Одесі є саме молодих людей. Спільно з різноманітними громадськими організаціями міська влада розробляє кроки, покликані зупинити поширення СНІДу у причорноморському місті.

Серед гостей сьомої сесії міської молодіжної Ради були перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв, депутат Одеської міської Ради Георгій Селянин, керівник управління внутрішньої політики виконкому Одеської міськради Наталка Чайчук.
XS
SM
MD
LG