Доступність посилання

ТОП новини

Автопробіг „Україна – Грузія: Разом!” побував в Одесі.


Петро Каландирець

Учасники зустрічі автопробігу в Одесі
17 травня до Одеси прибули учасники автопробігу „Україна – Грузія: Разом!”. Серед організаторів акції, яка проходить в рамках року Грузії в Україні, є Всеукраїнська громадська організація „Країна”, Львівська міська організація „Центр духовного відродження” та Київська міська організація „Центр масових комунікацій”.

У автопробігу „Україна-Грузія: Разом!” беруть участь 50 громадян України. Це мешканці Києва, Одеси, Львова, Миргорода, Бердичева, Канева, представники засобів масової інформації, громадських організацій та політичних партій. Вони поставили собі за мету відвідати в Україні та Грузії місця, які є символами дружби двох народів, взяти участь 26 травня у святкуванні Дня незалежності Грузії „щоб щиро подякувати за підтримку, яку відчули українці під час Помаранчевої революції”.

Автоколона має грузинські прапори, які майоріли над Майданом Незалежності у Києві та на Думській площі Одеси, а потім, як символ дружби, проїхали Україною від заходу до сходу під час автопробігу „Схід-Захід: Разом!”. Ці прапори будуть вручені, під час параду президенту Грузії Михайлу Саакашвілі.

В Одесі учасники автопробігу мали зустріч із заступником міського голови Вахтангом Убірією. Міська влада надала необхідну допомогу учасникам заходу.

„Це необхідно робити. Україна і Грузія завжди були країнами-друзями, які мають майже схожі традиції і християнську віру. Саме тому докладаємо необхідних зусиль, щоб належним чином відзначити в Одесі рік Грузії в Україні”, сказав пан Убірія.

Одна з учасниць автопробігу, Ольга фон Шталенберг, на проведеній прес-конференції, наголосила, що провести акцію вдалося лише за підтримки свідомих одеситів і нагадала спільну історію двох народів.

Ольга фон Шталенберг
„Грузинські брати воювали в лавах УПА, а українські козаки за свободу Грузії. Це відомі сторінки історії. Маємо приклад і у сучасності. Якби не підтримка одеситів, автопробіг міг би не відбутися”.

Генеральний консул Грузії в Одесі Георгій Джапаридзе передав учасникам автопробігу 86 американських доларів та консерви, які зібрали учні Рішельєвської школи в Одесі на підтримку грузинських дітей, які постраждали у Аджарії. Він повідомив, що цими днями в українському причорноморському місті буде відкрита виставка сучасних грузинських художників в рамках Року Грузії в Україні.

Присутня на прес-конференції голова Всеукраїнської громадської організації „Жіночий вибір” Галина Лауш зазначила, що ставить собі за мету налагодити місці дружні стосунки з жіночими організаціями Грузії з подальшим проведенням спільних наукових конференцій, семінарів. Певні надії на продуктивну співпрацю покладають і учасники автопробігу від Спілки підприємців та промисловців України.

Генконсул Грузії передає гроші зібрані одеситами на підтримку дітей Аджарії
З Одеси учасники автопробігу „Україна – Грузія: Разом!” вирушили у напрямку портового міста Іллічівськ. Саме там вони скористаються послугами поромної переправи „Іллічівськ – Поті” судноплавної кампанії „Укрферрі”.
XS
SM
MD
LG