Доступність посилання

ТОП новини

З Одесою хочуть співпрацювати підприємці Скандинавських країн та Балтії.


Петро Каландирець

Гості Дня Європи в Одесі з Балтії та Скандинавських країн
Одеса, 19 травня у сесійному залі Одеської міськради була проведена зустріч з великою групою підприємців зі Скандинавських країн та Балтії. Шановні гості прибули до Одеси з нагоди відзначення тут Дня Європи, на запрошення адміністрації українського банку „АЖІО”.

У складі іноземної делегації - представники „Вільнюс банку”, різноманітних будівельних кампаній, торговельних фірм, мереж супермаркетів, готельного бізнесу, різноманітних інвестиційних кампаній, виробників вин, паливно-енергетичного комплексу, Асоціації промисловців Литви, керівники міжнародної банківської групи SEB та відділень у Швеції, Польщі, Естонії, Латвії.

У привітальному зверненні міський голова Едуард Гурвіц висловив переконання, що Одеса „серед всіх українських міст обіймає найостанніше місце щодо кількості євроскептиків” і заявив про готовність зробити „все можливе, щоби наблизити Одесу до європейських стандартів”.

Едуард Гурвіц: „Нам необхідно, серед іншого, винести з приморської зони екологічно шкідливі підприємства і побудувати на їхньому місці готелі, популярні місця для відпочинку та оздоровлення. Серед першочергових завдань і побудова заводу з переробки сміття, електростанції. Зробити все заплановане буде можливо лише у тому разі, якщо ми створимо умови для нормального існування бізнесу в Одесі. Ми готові зробити для цього все, що в наших силах”.

Одеський міський голова висловив надію, що всі гості міста знайдуть тут партнерів для вигідної для обох сторін співпраці.

Президент "Вільнюс банку" одержав від мера міста подарунок - фото помаранчевої революції в Одесі
Велика група підприємців прибула до українського причорноморського міста з метою ознайомлення з економічним потенціалом Одеси, вивчення перспектив інвестування у різноманітні об’єкти міста.

Голова делегації, Президент „Вільнюс банку” Люїс Віборос повідомив, що „60 відсотків литовського національного продукту контролюється підприємцями, які стали гостями мерії Одеси і відзначення Дня Європи”. Він висловив готовність обговорити різноманітні перспективи співпраці – від бізнесу до соціальних питань.

За словами пана Вібороса, у литовських ділових колах щодня посилюється зацікавлення до українського ринку. „Цей процес вже розпочався. Найвагомішим доказом цього є той факт, що літаки нині переповнені бізнесменами і дуже складно замовити квитки в Україну. Це доводиться робити за тиждень”, зазначив Президент „Вільнюс – банку”.

На зустрічі з підприємцями зі Скандинавських країн та Балтії були присутні перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв, заступники міського голови Вахтангі Убірія, Володимир Курінний, керівники різноманітних управлінь міськвиконкому.
XS
SM
MD
LG