Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті кілька десятків працівників нафтогазовидобувного управління “Долинанафтагаз” оголосили голодування.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 20 травня 2005 - Кілька десятків працівників підрозділу охорони нафтогазовидобувного управління “Долинанафтагаз” оголосили біля стін районної держадміністрації голодування. У такий спосіб охоронці протестують проти ліквідації їхнього підрозділу, внаслідок якого 7 десятків працівників позбуваються своїх робочих місць.

Рішення про ліквідацію відомчої охорони було ухвалене на рівні керівництва відкритого акціонерного товариства “Укрнафта”, структурним підрозділом якого є нафтогазовидобувне управління “Долинанафтагаз”. Через два місяці, а саме з 15 липня, охорону об’єктів нафтогазовидобувного управління повинно забезпечувати приватне підприємство “Нафтозахист України”. З таким рішенням не погодились працівники відомчої охорони. До участі в акції протесту приєдналися лише ті охоронці, які не задіяні в охороні об’єктів підприємства. Тож охоронний режим на “Долинанафтагазі” не порушується.

Однак учасники акції пртесту налаштовані рішуче і заявили, що будуть боротися за те, щоб захистити своє право на працю, адже після скорочення всі вони потраплять на вулицю і будуть змушені шукати нову роботу через біржу праці. Перейти на роботу у фірму “Нафтозахист України”, на яку буде покладена охорона об’єктів нафтогазовидобувного управління, нинішнім охоронцям ніхто не пропонував, оскільки законом не передбачене переведення на роботу з державного підприємства у приватну структуру. Акцію протесту проводять біля стін Долинської районної держадміінстрації. Вона, за словами чиновників, відбувається спокійно. З організаторами зустрівся голова районної держадміністрації Володимир Січко та його заступники. Допомогу у вирішенні конфлікту пообіцяв також голова обласної держадміністрацїі Роман Ткач. Які ж компромісні варіанти будуть запропоновані охоронцям, що оголосили голодування, поки що не відомо.
XS
SM
MD
LG