Доступність посилання

ТОП новини

Державна Дума Росії доручила делегації російського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи ініціювати розгляд питання про порушення демократичних норм в Україні


Про такі порушення стверджує заява Держдуми, яку російські депутати схвалили сьогодні одноголосно.

Про такі порушення стверджує заява Держдуми, яку російські депутати схвалили сьогодні одноголосно.

Документ висловлює “глибоке занепокоєння” “численними фактами переслідувань представників політичної опозиції в Україні новою українською владою”. Серед них у заяві названо “факти арештів видатних політичних та громадських діячів, які публічно заявляли про незгоду з політикою української влади”, чи “масові звільнення не лише працівників держапарату, але й діячів освіти, науки, культури, які не до вподоби Києву”. Занепокоєння російських парламентарів викликають також, як вони стверджують, намагання нового керівництва України “встановити політичний та ідеологічний контроль над засобами масової інформації”, а також дії влади, “спрямовані на вибіркову реприватизацію низки великих українських підприємств, у які інвестовано капітали російських компаній і з якими пов’язано матеріяльні інтереси багатьох тисяч громадян Росії”.

Усе це, вважають депутати російської Держдуми, не відповідає, зокрема, “міжнародно-правовим зобов’язанням України як учасника Ради Європи і Організації з безпеки і співпраці в Європі”.
XS
SM
MD
LG