Доступність посилання

ТОП новини

Фонд „Діти Чорнобиля” працюватиме в Одесі.


Петро Каландирець

Міський голова Одеси з керівниками Фонду "Діти Чорнобиля"
Одеса, 26 травня 2005 - Фонд „Діти Чорнобиля” зі Сполучених Штатів Америки має намір фінансувати реанімаційне відділення в Одеському пологовому будинку №5 і відділення кардіологічної хірургії для новонароджених в обласній дитячій лікарні. Про це на зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем повідомив засновник фонду Зенон Матківський.

За його словами, Одеса є серед приоритетних міст і не випадково обрана для подібної співпраці, адже відіграє важливу роль на Півдні України.

Зенон Матківський: „Під час зустрічі з міським головою ми мали намір одержати інформацію про потреби лікарняних закладів Одеси і яким чином ми можемо допомогти у вирішенні найболючіших проблем. Ми запланували проведення в Одесі навчання для лікарів, наукові конференції. Звернемо увагу на проблему поширення тут СНІДу. Це є загроза для Одеси і Півдня України в цілому. Ми хочемо зробити все можливе, щоб запобігти поширенню СНІДу від матері до дитини”.

Створений у 1989 році фонд „Діти Чорнобиля”, який фінансується за рахунок добровільних пожертв з боку українців у діаспорі та американських гуманітарних організацій, планує надати для пологового будинку обладнання для відділення інтенсивної терапії та надавати лікарям методичну допомогу.

Фонд „Діти Чорнобиля” надає допомогу для 19 лікарняних закладів. Була зібрана гуманітарна допомога на загальну вартість майже 55 мільйонів доларів. Серед тих, хто надав значну підтримку благодійній діяльності, є Українська Православна Церква у США, яку очолює Владика Антоній.

Планується, що у найближчому майбутньому розпочати збір добровільних пожертв і серед меценатів в Україні.

Виконавчий директор фонду „Діти Чорнобиля” Олександр Кузьма повідомив, що серед планів є відкриття регіонального офісу організації в Одесі.
XS
SM
MD
LG