Доступність посилання

ТОП новини

Кримське відділення Народного Союзу “Наша Україна” вимагає відставки уряду автономії.


Володимир Притула

Симферополь, 30 травня 2005 - Кримське відділення Народного Союзу “Наша Україна” вимагає відставки уряду автономії. Сьогодні активісти цієї партії пікетували будинок Ради міністрів АРК і виставили під його стінами півтора десятка наметів.

Трохи більше місяця залишався без наметів центральний майдан Симферополя. І приблизно стільки ж на посаді кримського прем’єра працює Анатолій Матвієнко. Втім, цього часу виявилося досить для того, щоб проти нього виступила головна пропрезидентська партія – Народний Союз “Наша Україна”.

Минулого тижня “нашоукраїнці” разом з двома десятками інших громадсько-політичних організацій Криму звинуватили Анатолія Матвієнка у зраді ідеалів та завоювань Помаранчевої революції і закликали Київ витрутитися у розвиток політичної ситуації в Криму. Головне невдоволення кримських “помаранчевих” викликає той факт, що в новому кримському уряді, сформованому Анатолієм Матвієнком, залишилося чимало активних членів команди Куницина-Януковича.

Сьогодні зранку кілька десятків активістів “Нашої України” провели пікетування кримського уряду і розбили поруч 13 туристичних і два інформаційні намети. Про головну мету акції розповідає один з учасників пікету Олексій Іванов: “Відставка повністю кримського уряду, тому що президента нового обрали, а при владі залишилися все ті ж люди, які так само спокійно продовжують красти, тягнути і гнути свою лінію – проти президента і народу. Ось мета пікету. І стоятимемо тут до того часу, поки не будуть повністю виконані наші вимоги”, - заявив авктивіст кримської організації Народного Союзу “Наша Україна” Олексій Іванов.

Інший учасник пікету та активіст цієї партії Сервер Сейтумеров деталізує вимоги: “Перше – у нас претензії до уряду, ми вимагаємо відставки членів попереднього уряду Сергія Куницина, які всупереч закону під час виборів проводили агітацію за провладного кандидата. Це віце-прем’єр Дзос, міністри Удовіна, Корнійчук і Донич. І друга вимога – ми хочемо, щоб були скасовані комісії, які узгоджують кандидатури для призначення глав районних держадміністрацій. А потрапляють у ці комісії люди від старої влади, які все вирішують однобічно”, - вважає Сервер Сейтумеров.

Урядовці ніяк не коментують цю акцію протесту та вимоги її учасників. Сам Анатолій Матвієнко подався до Києва, а звідти – до Варшави, де візьме участь в інвестиційному форумі. Він має повернутися до Криму 3 червня. І, як повідомили представники кримської коаліції “Сила народу”, до того часу до членів “Нашої України” приєднаються активісти Народного руху України, партії “Батьківщина”, УНП та інших організацій, які підтримували Віктора Ющенка на виборах.
XS
SM
MD
LG