Доступність посилання

ТОП новини

Одеса чекає на інвесторів.


Петро Каландирець

Одеса знову опинилася в центрі уваги інвесторів з різних країн світу. 2-4 червня 2005 року тут відбудеться ІІ Міжнародний форум інвестицій і інновацій.

Засновниками форуму є Асамблея європейських регіонів, Асоціація європейських прикордонних регіонів, Міністерства економіки та закордонних справ України, Одеська обласна державна адміністрація та Агентство регіонального розвитку в Одеській області.

В рамках форуму відбудеться засідання Міжнародного трейд-клубу, участь у якому вже підтвердили 42 керівники економічних місій іноземних держав, акредитованих в Україні.

Під час форуму відбудеться організований Кабінетом міністрів України, Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською обласною радою і Центром міжнародних досліджень Одеського національного університету Всеукраїнський семінар з питань європейської інтеграції. Передбачається, що участь у форумі буде брати віце-прем''єр-міністр України Олег Рибачук, представники Кабінету міністрів України, Міністерств економіки, закордонних справ, транспорту і зв''язку України, представники Європейської Комісії та ОБСЄ, посольств країн Європейського Союзу в Україні та керівники регіональних органів влади України.

У роботі Форуму братимуть участь керівники міжнародних інвестиційних фондів і компаній, банків, фінансово-промислових груп і корпорацій, юридичних, аудиторських фірм, зацікавлених в інвестуванні в економіку Одеської області.

Вже зареєстровані понад 40 іноземних гостей форуму - представників Асамблеї європейських регіонів, Асоціації європейських прикордонних регіонів, Європейського банку реконструкції і розвитку, інвестиційних і фінансових компаній зі США, Норвегії, Німеччини, Сербії і Чорногорії, Фінляндії, Македонії, Болгарії, Чехії, Франції, Індії, Естонії, Німеччини, Польщі, Великобританії та інших країн. Замовлення далі надходять.

Почесними гостями форуму стануть Генеральний Секретар Асамблеї європейських регіонів Клаус Кліпп та Президент Асоціації європейських прикордонних регіонів, член Європейського Парламенту Ламберт Ван Ністелрой.

В рамках форуму, як і минулого року, відбудеться виставка інвестиційних проектів підприємств регіону, на якій будуть представлені кращі пропозиції від підприємств морегосподарського комплексу, транспорту і зв''язку, будівництва, сільського господарства, високих технологій, туризму.

В Одесі, на території морського вокзалу відбудуться спеціалізовані семінари і "круглі столи", присвячені чинному податковому, митному і інвестиційному законодавству, актуальним аспектам фінансових операцій, страхування фінансових ризиків, умов роботи на фондовому ринку.

Начальник управління інвестиційної політики Одеського міськвиконкому Ірина Яроцька наголосила, що більшість західних інвесторів цікавлять можливості співпраці саме з партнерами з Одеси. Вона планує провести кілька зустрічей з гостями зі Сполучених Штатів Америки, КНР та Німеччини. На форумі міськвиконком планує представити інвестиційний проект Одеського аеропорту.
XS
SM
MD
LG