Доступність посилання

ТОП новини

Конференція партії „Наша Україна” в Одесі виступила проти саморозпуску.


Петро Каландирець


Одеса, 6 червня 2005 -Минулої неділі в Одесі проведена конференція обласної організації партії „Наша Україна”. Її учасники висловилися за збереження діяльності партії і не підтримали заклики щодо необхідності її розпуску для подальшого поповнення лав Народного Союзу „Наша Україна”.

Учасники конференції, у роботі якої брали участь близько 200 делегатів, висловили задоволення з приводу перемоги на виборах Президента України Віктора Ющенка, але водночас наголосили і на негативних процесах. На думку активістів партії „Наша Україна” в Одесі, зміни на краще в Україні та регіонах відбуваються досить мляво, зустрічаючи спротив старого бюрократичного апарату. Досить часто на керівних посадах і сьогодні залишаються чиновники, які відомі фактами відвертих порушень Закону „Про вибори Президента України” під час виборчої кампанії 2004 року. Голова обласної організації партії „Наша Україна” Володимир Курінний вважає, що особливо активно така практика застосовується в Одеській області.

Вадим Поліщук
На його думку, “тут зміна політичних менеджерів проведена поверхово.” Різноманітні важливі напрямки регіональної політики і далі контролюються вчорашніми представниками режиму Леоніда Кучми, тими, хто здійснював психологічний і силовий тиск з метою примусити своїх підлеглих голосувати за кандидата від влади, примусити їх брати участь у фальсифікації виборів”.

Делегати десятої обласної конференції Одеської обласної організації партії „Наша Україна” виступили і за збереження самостійності партії закликавши підтримати цю позицію і учасників запланованих Всеукраїнських зборів у Києві.

Член обласної Ради партії „Наша Україна” Вадим Поліщук вважає, що причин для відмови від процесу розпуску партії і входження до складу Народного Союзу „Наша Україна” є чимало.

Учасники конференції в Одесі
Вадим Поліщук: „Всі домовленості про вступ колишньої партії “Реформи і порядок” до НСНУ не виконані. Має місце відсутність чіткої ідеології партії, Народний Союз „Наша Україна” не дозволяє нам зрозуміти, які саме принципи сповідує. Більшість членів нашої партії чітко сповідують ліберальну ідеологію і не хочуть вступати до партії з невизначеними позиціями. Ми стурбовані і діями, які супроводжувалися під час утворення організацій НСНУ в Одеській області. Мав місце адміністративний тиск. Більшість активістів нашої партії, які брали участь у виборах, не потрапили до НСНУ і не були запрошені до неї”.

Партія „Наша Україна” в Одесі закликала під час виборчої кампанії 2006 року створити широкий демократичний блок Віктора Ющенка. На думку делегатів конференції, до цієї структури мали б бути залучені Народний Союз “Наша Україна”, Народний Рух України, Українська Народна Партія та партія “Батьківщина”.
XS
SM
MD
LG