Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі підраховують збитки, завдані попередньою міською владою.


Петро Каландирець

Михайло Кучук
Одеса, 7 червня 2005 - Свій перший брифінг як заступник Одеського міського голови провів Михайло Кучук. Він розповів не лише про плани нової міської влади, спрямовані на благоустрій причорноморського міста, але і про значні збитки, завдані мешканцям міста попереднім міським керівництвом.

Михайло Кучук очолює в Одеській міській Раді управління земельних ресурсів, капітального будівництва, архітектури та комунальні підприємства „Одеські дороги”, „Місксвітло”.

Заступник Одеського міського голови повідомив журналістам, присутнім на прес-конференції, що в управлінні земельних ресурсів вже проведений аналіз зроблених попередньою міською владою кроків від 1999 до 2005 рік. Отож, саме за цей час були ухвалені рішення міської Ради про перепрофілювання близько двадцяти підприємств оздоровчо-рекреаційного призначення під приватну приватизацію зі зміною цільового призначення. Мова йде про приблизно 48 гектарів землі.

За словами Михайла Кучука, внаслідок розпродажу земель санаторіїв за значно зменшеними від існуючих навіть тоді тарифами, міський бюджет недоотримав приблизно 650 мільйонів гривень.

Михайло Кучук: „ Приміром, продаж території санаторію „Дружба”( а це 9, 17 гектарів землі) за чотири з половиною мільйони гривень не виправдовує себе. За нашими оцінками, вартість землі мала б бути у розмірі 124 мільйонів гривен. Місто не доодержало один свій міський бюджет.

Нині практика передачі земель рекреаційно-оздоровчого характеру у приватні руки припинена. Ми навіть не виносимо такі питання на сесію міської Ради.

Працює київська комісія на чолі з головою РНБО Петром Порошенком, яка вивчає не лише кримське, але і „одеське” питання. Ми вивчаємо всі наявні документи і будемо доповідати згаданій комісії”.


За словами заступника Одеського міського голови Михайла Кучука, приділятиме увагу влада питанням капітального будівництва і ремонту автошляхів. За минулі два місяці проведений капітальний ремонт приблизно 44 тисяч квадратних метрів доріг.

„Міський голова поставив завдання до завершення сезону, коли можна проводити ремонтні роботи (до жовтня місяця) – відновити всі одеські вулиці і значну частину міжквартальних проїздів. Такі роботи триватимуть у всіх районах міста. Необхідна техніка в Одесі вже працює”, - сказав Михайло Кучук.

Додалося роботи і тим, хто контролює в Одесі незаконне будівництво. За останні два місяці були призупинені роботи на 70 об’єктах, які будували, не маючи на це необхідних документів. Це великі об’єкти (12 житлових будинків, готелі). Питання щодо подальшої долі цих незаконних будівництв уже розглядають на засіданнях міськвиконкому.

Заступник Одеського міського голови Михайло Кучук розповів журналістам і про виконання рішення міськвиконкому „Про реконструкцію Грецької площі”. Заплановані роботи, спрямовані на благоустрій її території, планується завершити до чергової річниці Дня міста. Знаному в місті „Книжковому ринку” буде надана інша, зручна для підприємців, територія.

Під контролем управління капітального будівництва відновлені роботи і на території парку Перемоги в Одесі. Їх так само планується завершити до 2 вересня.
XS
SM
MD
LG