Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створено міську організацію політичної партії “Народний Союз Наша Україна”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 13 червня 2005 – На Прикарпатті остаточно завершене формування обласної організації політичної партії “Народний Союз Наша Україна”. Цей процес завершило створення Івано-Франківської міської організації цієї політичної структури. Регіональну організацію цієї партії оцінюють як одну з найпотужніших у державі.

Політологи пророкували, що остаточне завершення побудови Івано-Франківської обласної організації партії “Народний Союз Наша Україна” буде нелегким. Свої висновки вони ґрунтували на тому, що на посаду голови Івано-Франківської міської організації партії, створення якої і мало підсумувати формування обласної структури, претендували відразу два потужні реґіональні лідери.

Один з них – Олег Синютка, теперішній заступник мера Івано-Франківська Зіновія Шкутяка, який водночас є головою обласної організації “Народного Союзу Наша Україна”. Його опонентом, за всіма прогнозами, мав стати депутат Верховної Ради, член ради партії Микола Круць. Однак сталося непередбачене. Під час створення івано-франківської міської організації ніякої боротьби за місце лідера не було взагалі. З невідомих причин Микола Круць був узагалі відсутній на зборах і не брав участі у процесі створення міської організації партії. Натомість за Олега Синютку, який ще донедавна був також головою обласної організації партії “Наша Україна”, на безальтернативній основі проголосувало 330 делегатів із 345 зареєстрованих.

З одного боку, це засвідчило згуртованість у лавах провладної політичної сили, з іншого – підтвердило, що стосунки між колишніми соратниками під час Помаранчевої революції складаються дуже непросто. Для того, щоб ці суперечності були не надто помітними, до Ради івано-франківської міської організації, яка складається з 50 осіб, було введено з півтора десятка партійців, які ніколи не приховували своїх симпатій до відсутнього на зборах Миколи Круця. Однак чи заспокоїть це внутрішні пристрасті, поки що невідомо.

На установчих зборах наголошувалось, що Івано-Франківська обласна організація партії “Народний Союз Наша Україна”, за оцінками вищого партійного керівництва, є однією з найпотужніших у державі. Основним завданням провладної партії залишається розбудова партійної структури. На Прикарпатті осередки “Народного Союзу Наша Україна” планують створити буквально в кожному селі. Голова Івано-Франківської міської організації “Народний Союз Наша Україна” після свого обрання заявив, що зараз необхідно завоювати довіру народу і, без сумніву, спрямувати всі набутки Помаранчевої революції та працю напередодні наступних виборів на перемогу у 2006 році.

Голова обласної організації Зіновій Шкутяк, вітаючи створення Івано-франківської міської організації, зауважив, що партії необхідно дотримуватись принципів демократичності. І ця порада, очевидно, була не зайвою: надто вже установчі збори пропрезидентської партії своєю одностайністю в голосуванні та виступах нагадували аналогічні партійні заходи провладних політичних структур, які відбувалися в попередні роки.
XS
SM
MD
LG