Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі освітяни працюватимуть у школах, а не займатимуться виборами...


Петро Каландирець

У цьому запевнив 13 червня, на своєму першому брифінгу для журналістів заступник Одеського міського голови Володимир Курінний. Він, зокрема, назвав нинішню ситуацію у освітніх закладах міста найбільш злободенною. Зі зміною керівництва міське управління освіти нині проводить моніторинг, аудит освітньо-виховної, методичної роботи, яка проведена попереднім управлінням освіти міськвиконкому. Виявлені надзвичайно цікаві факти. Приміром, протягом кількох останніх років міське управління освіти фактично не проводило нарад з директорами шкіл. Винятком були хіба що підсумкові щорічні конференції. Таким чином не розглянутими залишалися питання стратегії розвитку навчальних закладів.

Володимир Курінний
„Мені навіть складно зрозуміти, яким саме чином здійснювалося управління і контроль за системою однією з найпотужніших бюджетних сфер міста. І це за умови, що є ціла низка проблем, які слід вирішувати. Вони пов”язані з невиконанням законодавства. Дотепер міське управління охорони здоров”я не ініціювало розгляд депутатами міської ради питання про затвердження нових положень згідно з чинним законодавством. А це надзвичайно обмежувало повноваження міського управління освіти”, -сказав заступник Одеського міського голови Володимир Курінний.

Від 15 квітня 2005 року в Одесі вже проведені сім нарад з керівниками освітніх закладів, зокрема, три загальноміських. Обговорені проблеми, які стосуються життєдіяльності шкіл, завершення навчального року, перспектив підготовки до нового навчального року, дотримання Закону про освіту.

Володимир Курінний спростував повідомлення окремих міських засобів масової інформації з обвинуваченнями стосовно переслідування директорів окремих шкіл Одеси за їхню участь у виборчій кампанії 2004 року на користь кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. За словами заступника Одеського міського голови, „такими негідними прийомами самозахисту користуються деякі керівники навчальних закладів під час проведення різноманітних перевірок”.

Заступник Одеського міського голови запевнив, що працівників закладів Одеси відтепер не залучатимуть за допомогою адміністративного ресурсу до участі у виборчій кампанії.

На його думку, Україна має бути виключена зі списку тих країн, де проводяться брудні вибори.

Володимир Курінний: „В Одесі, де з часів колишнього міського голови Руслана Боделана є „традиція” проведення виборів, результати яких не відповідають справжньому волевиявленню. Така практика зникне з історії Одеси разом з Русланом Боделаном. Хочу ще раз підкреслити, що кадрова політика у освітніх закладах жодним чином не пов’язана з політичною позицією вчителів. Якщо мав місце примус голосувати за певного кандидата – нехай висновки робить прокуратура”.

Засудив заступник Одеського міського голови Володимир Курінний і факти втручання у проблеми з освітніми закладами представників партії „Союз”. Він назвав ці факти проявом „печерного популізму і спекуляцій”.

Володимир Курінний: „Де була партія „Союз”, коли звільняли з роботи директорів шкіл за різноманітні зловживання за часів панування попереднього міського керівництва? Таких було достатньо багато”.

Працівники ЗМІ на прес конференції
Одним з головних завдань мерії Володимир Курінний назвав „недопущення поширення елементів корупції у навчальних закладах. Вже проведені перевірки довели, що прояви корупції мають місце у освітніх закладах міста”.

Значною проблемою нині для шкіл Одеси є кадрова. Нині понад 30% директорів шкіл досягли і перевищили пенсійний вік. Лише 10 % директорів мають вік 35 років. Міська влада сприятиме омолодженню керівників закладів освіти в Одесі.

Користуючись нагодою, Володимир Курінний повідомив, що нині в Одесі розпочинається робота, спрямована на формування оргкомітету святкування 211 роковин від дня народження Одеси.

Він запросив до співпраці всі організації і підприємства, які мають намір і можливості допомогти у проведенні святкування.

Має міська влада плани, пов’язані і з покращенням ситуації на найбільш мальовничої площі Одеси – у міському саду на вулиці Дерибасівській. Відтепер тут раз на тиждень виступатиме муніципальний оркестр і міська влада робитиме все необхідне для організації відпочинку одеситів.
XS
SM
MD
LG