Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську керівниками обласної та міської організацій партії “Наша Україна” проведена прескоференція, на якій, зокрема, оприлюднена заява обласної організації політичної партії “Наша Україна” з приводу об’єднання та передвиборчого блокування правоцентристських сил.


Геннадій Сахаров

Олександр Жир
Дніпропетровськ, 15 червня 2005 - Заяву на пресконференції оприлюднив голова обласної організації партії “Наша Україна” Олександр Жир. У заяві сказано, що створення “Народного союзу “Наша Україна”, до складу якого увійшли лише 2 партії з 10 партій-засновниць блоку “Наша Україна”, не вирішує суспільної потреби у потужній правоцентристській політичній силі. Спроби підмінити масові політичні сили блоку “Наша Україна” партією без чіткої ідеології , до якої у реґіонах потрапили представники старої номенклатури, видаються сумнівними. Залучення до “помаранчевої” виборчої коаліції сил, що представляють інтереси вчорашньої кланової влади, може негативно позначитись на результатах виборів і політичному кліматі. Заявлено, що за рік до виборів об’єднання правоцентристських національно-демократичних сил можливе лише у передвиборчому блоці. Запропоновано створити такий блок у складі партій “Наша Україна”, УНП, НСНУ, НРУ, та УРП “Собор”.

На прес-конференції заявлено, що повідомлення у засобах масової інформації про саморозпуск партії “Наша Україна” є дезінформацією та що більшість обласних організацій “Нашої України” виступають проти об’єднання з НСНУ. Помилками названі пропозиції блокування з Народною партією Литвина та очолювання Віктором Ющенком будь-якого виборчого списку.

Олександр Жир висловив занепокоєння діями голови Дніпропетровської обласної адміістрації Юрія Єханурова, у першу чергу, кадровою політикою:

“Ми занепокоєні тим, що багато людей, які є абсолютно ворожими тим ідеям, які проголошені президентом України, отримали посади, перш за все, у обласній адміністрації. Скажімо, заступник голови Солонянської райдержадміністрації Олена Анатолієвна Тертишна, яка очолювала фактично у районі роботу щодо фальсифікації, роботу щодо відстоювання старої влади, вона призначена і працює у обласній держадміністрації. До сьогоднішнього дня пані Зоркіна, відома всім нам діями, які були направлені на відстоювання режиму кучмізму, очолює підрозділи, які керують кадровими позиціями у області. Ми маємо призначення головами райдержадміністрацій осіб, які себе відкрито скомпрометували у минулому, які скомпрометували себе ще діями, що вийшли за межі кримінального закону.”

Олександр Жир також висловив занепокоєння з приводу випадків переслідування тих представників старої влади, котрі брали участь у виборчій кампанії на стороні блоку “Сила Народу”, закритості дій нової влади у області, відсутністю прийому громадян головою обласної адміністрації та використання силових структур в інтересах певних осіб та кланів, що, зокрема, проявилося у ситуації навколо дніпропетровського центрального ринку “Озерний”.

Андрій Денисенко
На пресконференції оголошено про намір скликати на початку липня Форуму демократичних сил Дніпропетровської області. Голова дніпропетровської міської організації партії “Наша Україна” Андрій Денисенко зазначив:

“Нашу позицію не треба сприймати у жодному разі як перехід в опозицію. Це занепокоєння і стурбованість, які походять від нашого права поправляти цю владу, цих людей, котрі завдячують у тому числі і нам своїми посадами і своїм сьогоднішнім становищем. І це наше прагнення перейти від кулуарного спілкування з губернатором у формат відкритого публічного діалогу, відкритого передусім для суспільства, для громадськості. І саме для цього ми хочемо скликати цей форум демократичних сил” – сказав голова дніпропетровської міської організації партії “Наша Україна” Андрій Денисенко.
XS
SM
MD
LG