Доступність посилання

ТОП новини

Українсько-чеський бізнес-форум у Києві.


Сергій Кисельов

Вацлав Клаус, Віктор Ющенко
Київ, 14 червня 2005 - Президент України Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді і Кабінету міністрів підписати меморандум про гарантії прав власності в країні. Про це він заявив, виступаючи на українсько-чеському бізнес-форумі в Києві. Бізнес-форум став важливою складовою державного візиту в Україну президента Чеської Республіки, якого супроводжують 50 чеських бізнесменів.

Чехія торік посіла 11 місце з-поміж усіх торговельних партнерів України. А цього року товарообіг між двома країнами збільшився майже на 40%. Минулого року ж року загальний обсяг інвестицій Чеської Республіки в Україну склав понад 44,5 мільйони доларів.

Запевняючи чеських бізнесменів, що інвестувати в українську економіку безпечно, і гарантуючи недоторканність зарубіжних капіталів, президент Віктор Ющенко сказав:

"Як глава держави, я запропонував парламенту і уряду підписати меморандум про гарантії прав власності в Україні. Цей документ дає цілісну відповідь української влади на питання про минуле і майбутнє української приватизації. Ним держава підтверджує повагу до власності, набутої на законних підставах. Підписавши цей документ, українські виконавча і законодавча влади продемонструють готовність виходити із того, що законодавство про приватизацію не має і не буде мати зворотної сили".

Наприкінці минулого тижня український уряд відмінив власну ж заборону на приватизацію стратегічних об’єктів. І на сьогоднішньому бізнес-форумі Віктор Ющенко запропонував чеському бізнесу покласти око саме на такі підприємства.

Віктор Ющенко: "На підтвердження нашої готовності активізувати приватизацію ми готові запропонувати інвесторам перелік безумовно цікавих підприємств, серед яких "Укртелеком", Одеський припортовий завод, Харківський "Турбоатом", миколаївське виробниче об’єднання "Зоря", Сіверськодонецький "Азот", "Луганськтепловоз" і багато інших цікавих стратегічних об’єктів".

У свою чергу президент Чехії Вацлав Клаус запевнив, що його країна має на українських теренах серйозні бізнесові інтереси. Свідченням чого є представники ділових кіл, які прибули сюди разом із ним.

Вацлав Клаус: "Я хочу сказати, що це не тільки кількісно велика делегація, але і якісно значуща. І я сподіваюсь, пане Президенте, що це цілком зрозумілий сигнал із чеської сторони. Сигнал, який свідчить про інтерес Чеської Республіки до України".

Вацлав Клаус також повідомив, що передав Вікторові Ющенку проект технічних питань, які можуть допомогти Україні на шляху до євроатлантичних структур. І побажав, щоб стукати в двері цих структур Україні не довелось так довго, як Чехії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG