Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазін: „ Стосовно суддів Приморського райсуду Одеси вчинили позасудове свавілля...”


Петро Каландирець

Юрій Кармазін
17 червня Рада суддів Верховного суду України більшістю голосів ухвалила рішення звернутися з клопотанням про зняття з адміністративних посад двох заступників голови Приморського районного суду Одеси Лариси Чернявської та Валентина Крижанівського. Як стало відомо кореспонденту радіо „Свобода” з добре поінформованих джерел, рішення це розглядали при відсутності обох одеських суддів та за умови, що попередньо його не вносили до порядку денного засідання Ради суддів.

Заступники голови Приморського райсуду Одеси заздалегідь надіслали до Верховного Суду України інформацію, що вони перебувають на лікарняному і до столиці прибути не можуть. Ухвалюючи вищезгадане рішення одеським суддям не дали важливості виступити і довести власну позицію до членів Ради суддів Верховного Суду України.

Лариса Чернявська і Валентин Крижанівський досі не володіють інформацією, що саме стало причиною для ухвалення рішення з рекомендацією звільнити їх з адміністративних посад.

Народний депутат України, голова Партії захисників Вітчизни „Тиск на керівництво і суддів Приморського районного суду Одеси розпочалося після ухвалення рішення, яким було скасоване рішення міськвиборчкому про перемогу на виборах Одеського міського голови у 2002 році Руслана Боделана і визнання переможцем Едуарда Гурвіца. Це є яскравим прагненням деяких сил у Верховному суді України зведення рахунків за ухвалені останнім часом Приморським райсудом Одеси рішення. І це за умови, що судді Чернівська і Крижанівський не ухвалювали рішення у справі „Гурвіц проти Боделана””, вважає Голова Партії захисників вітчизни.

Юрій Кармазін висловив подив, що Рада суддів ухвалила рішення у відсутності її голови, який нині перебуває в Одесі.

„Це розправа за те, що не вирішили у позасудовий спосіб справу „Гурвіц проти Боделана”, не дозволили забрати її з Приморського райсуду Одеси. А рішення ухвалене тоді суддею Світланою Ярош було справді справедливим. Одесити його підтримали. Ситуація в місті покращується. Разом з цим і сьогодні Президента України хочуть поставити у незручне становище. Я гадаю, що Віктор Ющенко розбереться і дасть гідну відповідь на таке звернення Ради суддів визначивши його як безпідставне...”

Народний депутат України Юрій Кармазін не виключає, що рішення Ради суддів Верховного суду України може бути реакцією і на ухвалене кілька днів тому рішення, яким дозволено взяти під варту екс міського голови Одеси, нинішнього керівника міської організації Партії регіонів України Руслана Боделана.

Кармазін вважає, що „жодних порушень чинного законодавства заступники голови і судді Приморського райсуду Одеси не зробили. Це можна назвати не інакше як позасудовим свавіллям”.
XS
SM
MD
LG