Доступність посилання

ТОП новини

Україна вважає провокацією проект резолюції російських депутатів у Парламентській асамблеї Ради Європи про переслідування опозиції в Україні, Грузії та Киргизстані


Так заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Він пояснив передумови виникнення такої заяви з російського боку: “Хтось з російських політиканів вирішив “перевести стрілки” напередодні розгляду питання на Парламентській асамблеї Ради Європи (а це має відбутися завтра) питання про дотримання Росією своїх зобов’язань перед Радою Європи. У зв’язку з цим підготовлена досить об’ємна доповідь, яка має дуже багато критичних зауважень на адресу Російської Федерації”.


Так заявив журналістам у Києві міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.

Він наголосив, що лише 12 із понад 600 депутатів ПАРЄ підписалися під цією резолюцією. На думку міністра, проект резолюції був невдалою спробою видати бажане за дійсне, і не більше. Така резолюція суперечить позитивному духу співробітництва між Україною й Росією, додав Борис Тарасюк.

Він пояснив передумови виникнення такої заяви з російського боку: “Хтось з російських політиканів вирішив “перевести стрілки” напередодні розгляду питання на Парламентській асамблеї Ради Європи (а це має відбутися завтра) питання про дотримання Росією своїх зобов’язань перед Радою Європи. У зв’язку з цим підготовлена досить об’ємна доповідь, яка має дуже багато критичних зауважень на адресу Російської Федерації”.
XS
SM
MD
LG