Доступність посилання

ТОП новини

В Криму створений “Блок Віктора Януковича”


Володимир Притула

Сімферополь, 24 червня 2005 року - В Криму створений “Блок Віктора Януковича”. Його засновниками стали Російська громада Криму і кримська організація Партії Регіонів. Лідери “Блоку Януковича” заявляють, що він відкритий для всіх політичних сил, які стоять на проросійських позиціях.

Лідер Російської громади Криму, депутат кримського парламенту Сергій Цеков, який очолив кримський “Блок Віктора Януковича”, заявив у Симферополі, що новостворене політичне об’єднання на майбутніх виборах до Верховної Ради Криму може отримати “дуже хороші результати”. Його заступник в координаційній раді блоку, голова кримського відділення Партії Регіонів Василь Кисельов розраховує на перемогу.

Василь Кисельов

Я вважаю, що цей блок має найкращі шанси на перемогу на цих виборах. В цьому я переконаний однозначно. В Криму за Віктора Януковича проголосували майже мільйон громадян України, які підтримували ідеї цього кандидата у президента.

В Криму 67% мешканців етнічні росіяни. І, якщо вони ці ідеї підтримали на тих виборах, то я не сумніваюся, що ці ж ідеї про зближення з Росією, державність російської мови і подвійне українсько-російське громадянство, які декларувалися на минулих виборах – вони і зараз людями приємні і зрозумілі.

Володимир Притула

Журналісти та політичні суперники “Блоку Януковича” відразу нарекли його немилозвучною назвою “кримський БлЯ”. Серед опонентів опинилися і колишні соратники.

Каже 1-й заступник голови кримської організації НДП, яка ще пів року тому входила до коаліції “Крим – за Януковича”, Олександр Лієв.

Олександр Лієв

Блок, який формується сьогодні в Криму, як його назвали “БлЯ”, не віддзеркалює жодних тих настроїв, які підтримували кримчани під час останніх виборів. Це блок, який хоче проїхатися на імені, яке колись спільними зусиллями було розпіарене, припідняте, піднесене, причому, слід визнати, більше, аліж заслуговувало на це.

Перспективи ж цього блоку в Криму, на мій погляд, абсолютно не такі, як їх малює лідер кримських “регіоналів”, хоча, безумовно, вони є. Але, я думаю, що планка для них - це не більше 5% у кримському парламенті.

Володимир Притула

Вважає представник НДП Олександр Лієв.

З ним погоджується один з керівників кримської “Нашої України” Андрій Іванець.

Андрій Іванець

“БлЯ” – це черговий витвір проросійських сил. Йде жорстка боротьба на цьому полі проросійському в Криму. Це було прогнозовано, очікувано.

Володимир Притула

За словами Андрія Іванця, слід очікувати, що на проросійському електоральному полі проти “Блоку Януковича” в Криму будуть воювати комуністи, об’єднані есдеки, партія “Союз” і вже згадана НДП.

Водночас, на думку голови координаційної ради “Блоку Віктора Януковича” Сергія Цекова, до новоствореного об’єднання можуть також увійти інші нині опозиційні партії: “Держава”, “Російський блок” і Прогресивна соціалістична партія Наталі Вітренко, а також ті політичні сили, які підтримують ідеї федеративного устрою України, надання російській мові статусу державної, запровадження інституту подвійного громадянства і зміцнення українсько-російського стратегічного партнерства. Хто ж погодиться увійти до блоку із не дуже милозвучною абревіатурою - покаже час.
XS
SM
MD
LG