Доступність посилання

ТОП новини

Українські комуністи зібралися на з’їзд.


Богдана Костюк


Київ, 26 червня 2005 - Об’єднати зусилля лівих політичних партій та громадських організацій для боротьби з “буржуазно-олігархічною системою” в Україні закликають своїх прихильників і товаришів комуністи. З’їзд Комуністичної партії розпочався у Києві 25-го червня. На нього прибули близько тисячі делегатів з усіх куточків України і численні іноземні делегації: від Росії і Китаю до Італії та Кіпру. Українські та закордонні комуністи переконані, що саме їм належить історична місія захисту прав трудящих і створення суворого контролю над державними органами для захисту соціальних прав звичайних людей.

Головною подією дня став виступ голови ЦК Компартії, народного депутата України Петра Симоненка. Нагадавши про історичну місію комуністів захищати інтереси трудящих, особливу увагу далі він приділив аналізу ситуації в Україні.

Петро Симоненко: “На президентських виборах 2004 року правлячий режим та його іноземні покровителі вирішили для себе два завдання: перше – не допустити до влади комуністів та їх прибічників; друге – забезпечити безумовне обрання свого ставленика і тим самим гальмувати продовження злочинного курсу ліберальних реформ. В Україні завершився процес реставрації експлуататорського буржуазного ладу і створення кримінально-ієрархічної системи влади, розкрадання народної власності. За цих обставин Компартія ставить за мету здійснити наступні кроки: встановити в Україні справжню демократію на основі розширення повноважень представницьких органів влади; націоналізувати стратегічно важливі галузі народного господарства та усунути олігархічне засилля в економіці й політиці”.

А починати треба з упровадження серйозної соціальної програми, переконаний один з лідерів комуністів, народний депутат України Юрій Соломатін.

Юрій Соломатін: “Зараз у нашому суспільстві, у котрому ми живемо, різні політичні сили, які мають різні погляди, на те, що таке соціальна справедливість. Вони, використовуючи однакові слова, вкладають різний зміст. Тому іде боротьба за поняття соціальної справедливості. Ми, комуністи, завжди підтримували той зміст, який захищає насамперед загал, народ, а потім уже окрему особистість, котра має на тлі цього загалу якось визначитись і здобути ще щось особливе для себе”.

Ще одне із завдань, яке нині вирізняють для себе комуністи, – це підтримка місцевих громад. Голова Київського міськкому КПУ Юрій Сизенко розповідає:

Юрій Сизенко: “Дуже багато проблем! Великим чином впливає корупція. Корупція стосується, насамперед, земельних ділянок, будівництва. Корупція лізе у різні сфери, що стосуються міського транспорту, що стосується того, що повинно бути обов’язково доступним для рядового громадянина. І, на мій погляд, Компартія може запропонувати і на майбутніх виборах у місцеву раду програму, яка надасть можливість тим людям і верствам населення, які найменш захищені, все-таки відчути себе людьми не другого ряду”.

А щодо міжнародної сфери – то тут КПУ проголошує за мету зберегти позаблоковий статус України, наповнити реальним змістом Угоди про Єдиний економічний простір та надати російській мові статус другої державної. З цими завданнями Комуністична партія має намір іти на парламентські вибори 2006 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG