Доступність посилання

ТОП новини

Відновлення приватизації в Україні.


Сергій Собуцький


Київ, 30 червня 2005 - Після шестимісячної перерви в Україні відновиться приватизація. Віднині вона проходитиме за чіткими зрозумілими правилами, які не відлякуватимуть потенційних інвесторів. Про це заявив на брифінгу секретар Ради національної безпеки та оборони України Петро Порошенко.

Секретар РНБО висловив упевненість, що сьогодні держава повинна показати приклад прозорого проведення приватизації. Мають бути чіткі правила гри, зрозумілі як внутрішньому, так і зовнішньому інвестору. Потенційні учасники приватизаційних перегонів повинні одержати однаковий доступ до інформації щодо об’єкта, який приватизується, та до тендерної процедури.

За словами Петра Порошенка, найближчим часом буде оголошений конкурс по "Криворіжсталі", який має відбутись не пізніше 15-20 листопада нинішнього року.

Секретар РНБО зазначив, що цим привабливим об’єктом перелік підприємств, які будуть виставлені на приватизацію цього року, не обмежиться.

Петро Порошенко: “Апарат РНБО схвалив пропозиції Фонду державного майна України і уряду щодо переліку об''єктів, які будуть виставлятися на приватизацію. Я не виключає, що на наступному засіданні РНБО візьме до відома інформацію, що перелік таких підприємств уже остаточно погоджений. Там є ціла низка надзвичайно привабливих для інвесторів об’єктів”.

Відповідаючи на запитання про перелік підприємств, які мають бути дооцінені, Петро Порошенко зазначив, що відповідний урядовий законопроект на засіданні РНБО вирішили доопрацювати за участю міністра фінансів, міністра економіки, секретаря РНБО та першого віце-прем''єр-міністра.

При цьому секретар РНБО наголосив, що зазначений законопроект має бути розроблений у межах Меморандуму про захист прав власності, який за участю Президента України у червні підписали прем''єр-міністр та голова Верховної Ради.

Щодо переліку підприємств, які мають бути дооцінені, то на думку Петра Порошенка, оскільки йдеться про випадки, коли було порушене законодавство, то свої висновки мають зробити, насамперед, правоохоронні органи та суди.

Петро Порошенко: "Ні Президент, ні прем''єр-міністр, ні секретар РНБО мають визначати, скільки має бути таких підприємств. Я мав можливість під час Міні-Давосу поспілкуватися з багатьма інвесторами як тими, що працюють в Україні, так і з потенційними. Нікого процес дооцінки не хвилює. Чітка політична заява влади про відсутність реприватизації ситуацію заспокоїла”.

Петро Порошенко також поінформував, що на засіданні РНБО була досягнута домовленість про серйозні кроки щодо лібералізації ринку. Це, на його переконання, безперечно, поліпшить інвестиційний клімат в державі.
XS
SM
MD
LG