Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкрили літній козацький дитячий табір.


Петро Каландирець


Одеса, 1 липня 2005 - Це перший подібний табір в Україні. Про це повідомили журналістам організатори благодійної справи – представники Чорноморського козацького з’єднання.

У щойно відкритому таборі матимуть можливість щомісяця відпочивати 200 дітей.

Крім вже звичної програми для подібних установ, дітей чекатиме велика виховна програма. Вони відвідуватимуть музеї, місця в Одесі, які історично пов’язані з українським козацтвом, займатимуться спортом.

Як повідомив генерал – хорунжий Чорноморського козацького з’єднання, у літньому таборі матимуть можливість відпочити і оздоровитися діти зі всіх областей України.

Гості урочистостей відкриття козацького табору
1 липня священик Одесько-Балтської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви, отець Володимир Клебан та диякон Олександр освятили приміщення „Козацької світлиці” та поблагословили всіх дітей, які стали першими відвідувачами літнього козацького табору.

Отець Володимир Клебан, від імені духівництва УАПЦ, висловив готовність духовно опікувати українське козацтво в Одесі та запросив всіх бажаючих відвідати єпархіальний храм Воскресіння Христового у с.Жовтень, Біляївського району, Одеської області.

У урочистостях в Одесі був присутній і представник Верховного отамана Всеукраїнського козацького війська. Він висловив надію, що одеська міська влада підтримає таку ініціативу українського козацтва і сприятиме відродженню національних традицій.

XS
SM
MD
LG