Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Верховної Ради Юрій Кармазин, перебуваючи в Івано-Франківську, різко критикував методи створення партії “Народний Союз Наша Україна”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 4 липня 2005 - Депутат Верховної Ради, член фракції “Наша Україна” Юрій Кармазин, перебуваючи в обласному центрі Прикарпаття, різко критикував методи створення партії “Народний Союз Наша Україна”. Він заявив, що партія формується через адміністративний вплив. Юрій Кармазин також негативно оцінив роботу уряду під керівництвом Юлії Тимошенко.

Голова Партії захисників вітчизни – це єдина посада, яку зараз обіймає депутат Верховної Ради, член фракції “Наша Україна” Юрій Кармазин. Про це він заявив, виступаючи в Івано-Франківську. Юрій Кармазин наголосив, що не належить до членів і не входить до керівних органів пропрезидентської партії “Народний Союз Наша Україна”, як про це повідомляли окремі засоби масової інформації. Більше того, Юрій Кармазін переконаний, що провладна партія створюється недемократичними адміністративними методами:

“Якщо кілька людей зібралося і вирішили, що треба зробити якийсь проект, котрий повинен перемогти на виборах, то це не партія, це лише проект. І я ніколи в житті до таких проектів не мав стосунку і не маю”.

На переконання Юрія Кармазина, зараз Віктора Ющенка, іменем якого і прикриваються ті, хто створює партію “Народний Союз Наша Україна”, дезінформують щодо реального стану справ у політичному та соціальному житті держави. Через це в країні поволі зростає загроза авторитаризму. Цьому якраз активно сприяє адміністративне створення пропрезидентської партії:

“Очевидно, що я не хотів погоджуватись, щоб будь-яка партія перетворювалась в акціонерне товариство. Партія не повинна перетворюватись в акціонерне товариство кількох нуворишів, хто б вони не були і де б вони не перебували стосовно головних центрів тяжіння – чи біля спікера, чи біля прем”єра, чи біля президента. Бо в нас сьогодні так: якщо не був королем чи королевою бензоколонки, то ти вже не учасник акціонерного товариства. А якщо учасник, то з меншими відсотками”.

Юрій Кармазин також негативно оцінив діяльність уряду під керівництвом Юлії Тимошенко. Він вважає, що прем’єр-міністр занадто часто здійснює необдумані кроки. Лідер Партії захисників вітчизни вважає, що Юлія Тимошенко не має реальної підтримки у Верховній Раді:

“Чи в якійсь країні буде сильним прем”єр, у якого фракція - 20 осіб? Та зрозуміло, що він буде стояти в шпагаті, щоб задовольнити одних, других і четвертих. Саме тому не можна було призначати прем’єром того, фракція якого – 20осіб”.

І все ж присутні зауважили, що Юрій Кармазин, критикуючи ситуацію в державі, неодноразово наголосив, що, незважаючи на активну участь у Помаранчевій революції, Партії захисників вітчизни не було запропоновано жодних вагомих посад у нинішньому керівництві держави.

Логічним є запитання, чи не образа за таку обділеність після перемоги Помаранчевої революції зумовлює певну опозиційність Юрія Кармазіна до нинішньої влади?
XS
SM
MD
LG