Доступність посилання

ТОП новини

Відповідь Анатолія Матвієнка кримському БлЯ.


Володимир Притула


Симферополь, 06 липня 2005 - Прем’єр-міністр Криму Анатолій Матвієнко не збирається у відставку і відкидає звинувачення низки проросійських організацій Криму у непрофесійності і “некримськості”. На прес-конференції у Симферополі в середу він сам звинуватив опозицію у неконструктивності.

Прес-конференцію 6 липня кримський прем’єр Анатолій Матвієнко скликав за підсумками учорашнього засідання уряду автономії. І на ній він насамперед заявив, що попри песимістичні прогнози, економіка Криму розвивається успішно. Зокрема, він повідомив, що обсяги промислового виробництва за перше півріччя у порівнянні з таким же періодом минулого року зросли майже на 19%, а сільськогосподарського – майже на 12. На 45% виріс збір податків. І вже тому Анатолій Матвієнко не збирається восени у відставку, як це учора заявили представники проросійських опозиційних партій.

Ми вже повідомляли, що лідери кримських організацій Російського блоку, Партії “Союз” і Партії Регіонів 5 липня на прес-конференції у Симферополі говорили про вірогідність і необхідність усунення нового кримського прем’єра з його посади.

Глава Ради міністрів автономії на прохання кореспондента радіо “Свобода” прокоментувати різку критику, закиди у підготовці до виборів і вимоги відставки з боку проросійських сил, сказав:

“Я не має ніяких емоцій, я просто знаю, що я роблю, і я буду робити залежно від того хто там щоб не говорив. Я готовий реагувати на конструктивну пропозицію, на ініціативну опозицію, на щире переживання для того, щоб щось змінити в автономії. Я не перетворюю свою роботу в якусь пропагандистську марафонську таку дистанцію з приводу виборів. Мене вибори не цікавлять. Вибори для мене не мета. Вибори для мене чергова сходинка до мети, що автономія має стати першою в Україні у всіх перетвореннях”, – сказав Анатолій Матвієнко.

Він каже, що готовий зустрічатися з опозицією і прислухатися до конструктивної критики, але від проросійських сил він цього не чув. Учора один з лідерів Партії “Союз” Володимир Кличников заявив, що його партію, “Російський блок” і Партію Регіонів єднає спільна ідеологія і їм є “проти кого дружити”. Анатолій Матвієнко з цього приводу зазначив:

“Коли просто не була людина, не чула про що йшла мова, але вона проти, то в мене таке враження, що це не що інше, як дуже погана традиція воювати всім проти всіх. От зібралася трійка дружити проти влади, тому що вони йдуть на вибори, де їх ніщо не мотивує. Ці люди не живуть Кримом, для цих людей не існує людини, для них існує суб’єкт голосування. Вони хочуть на хвилі, як би не замаратися об владу, як показати, оскільки влада завжди винна, це хрест влади”, – заявив Анатолій Матвієнко.

Кримський прем’єр вважає, що для успішного розвитку Кримської автономії кримчанам не вистачає єдності:

“Проблема консолідації в Криму, то це проблема №1. Ми повинні стати, нарешті, патріотами Криму і України, а ми патріоти кожний свого фрагменту, кожний своєї келійної структури, хоча прикриваємося гаслами загального інтересу”, – вважає глава кримського уряду Анатолій Матвієнко.
XS
SM
MD
LG