Доступність посилання

ТОП новини

Мельниченко звинувачує Порошенка в аморальності.


Кирило Булкін

Київ, 6 липня 2005 - Колишній охоронець Леоніда Кучми Миколи Мельниченко оприлюднив в Інтернеті розшифровки плівок, на яких нібито зафіксовані розмови Леоніда Кучми та Петра Порошенка, а також і самі аудіофайли. Екс-майор опублікував звернення до Ющенка, Тимошенко, Мороза та всіх, кого він вважає порядними державними діячами, з закликом не допустити узурпаціії влади в Україні аморальними політиками. Особливе місце серед останніх, на думку автора звернення, посідає кум Ющенка, секретар Ради нацбезпеки і оборони України Петро Порошенко. Його екс-майор звинуватив у співпраці з російським олігархом Борисом Березовським. Мельниченко вважає, що метою цієї співпраці є відвести від Кучми та його оточення карну відповідальність.

Микола Мельниченко видав в Інтернет розшифровку плівок, на яких нібито зафіксовані розмови Леоніда Кучми та Петра Порошенка п’ятирічної давнини, а також і самі аудіофайли. Співрозмовники обговорюють Ющенка та його дружину, особисті стосунки між Ющенком та Тимошенко, планують заходи щодо розвалу фракції “Батьківщина”. Ось один з уривків:

(Аудіо з перекладом українською )"Я підійшов до Ющенка на цьому прийомі з Клінтоном, бачу, що він такий розчарований. Каже: “Як ми будемо виходити?” Кажу: “Мовчи! Слухай, ну чого ти прив’язався до цієї дури?! Здай її і ми сформуємо нормальну команду! Ну не можна ж так робити!”

Крім того, колишній охоронець Кучми в іншому відкритому листі звинуватив сайт “Українська правда” в тому, що той перетворився на знаряддя дискредитації екс-майора. “Українська правда” у відповідь написала про манію величі Мельниченка та його прагнення будь-що привернути до себе увагу.

Головний редактор сайту “Інтернет-репортер” Віктор Уколов, який оприлюднив матеріали Мельниченка, пояснив радіо “Свобода”, чому він це зробив.

"Бачите, я ставлюся до цих плівок як журналіст. Інформація не може належати будь-кому, вона належить усім. Тому, коли до мене потрапила ця інформація, як журналіст я її оприлюднив. А коментувати можуть експерти".

А ось думка експертів. Політолог Володимир Фесенко: "На мій погляд, це відверта провокація, і я згоден з тією позицією, яку висловила сьогодні “Українська правда”.

Політолог Сергій Телешун: "Цілком закономірно, як і прогнозували експерти, буде використана “технологія Миколи Мельниченка”. Тобто, кожний буде використовувати плівки, виходячи зі своїх політичних інтересів".

Тим часом речники Петра Порошенка заявили, що це – спланована кампанія чорного піару, і що цього разу об’єктом наклепів став їхній патрон. Утім, підтвердження чи спростування справжності оприлюднених розмов у заяві не міститься.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG