Доступність посилання

ТОП новини

У Киргизстані, як і прогнозували, на президентських виборах у неділю з великим відривом переміг Курманбек Бакієв, колишній прем’єр і виконувач обов’язків президента країни


Якихось значних порушень під час виборів не зафіксували. В столиці Киргизстану і по всій республіці зберігається спокійна обстановка.

Курманбек Бакієв
На другому місці з результатом 3,79% голосів фінішував Турсунбай Бакір Улу.

Суттєву різницю у результатах так пояснив Туйгунали Абдраїмов, голова республіканського Центрвиборчкому: “Вагові категорії кандидатів були різними, а потім все-таки Курманбек Бакієв був лідером киргизької революції. І наш народ, коли голосував за нього, насамперед голосував за досягнення мети революції. Тому у нього такий відсоток і така висока явка”.

Якихось значних порушень під час виборів не зафіксували. В столиці Киргизстану і по всій республіці зберігається спокійна обстановка.

Сьогодні Курманбек Бакієв дав прес-конференцію.

Він окреслив аспекти політичного майбуття країни. Він висловився за парламентські вибори за мажоритарно-пропорційною системою.

На його думку, у такий спосіб вдасться зменшити градус клановості та регіоналізму, які ще мають місце у киргизькому політикумі. Одним із пріоритетів своєї діяльності Бакієв назвав нещадну боротьбу з корупцією та розвиток економіки. Він висловив також впевненість у тому, що опозиційні сили не зможуть взяти реванш над киргизькою революцією.
XS
SM
MD
LG