Доступність посилання

ТОП новини

Українці Угорщини закликають офіційний Київ покарати фальсифікаторів виборів на закордонних дільницях й оновити дипломатичний корпус.


Мар’яна Драч

Прага, 14 липня 2005 року – Українська громада Угорщини закликає українську владу покарати всіх, хто причетний до фальсифікацій виборів президента на закордонних дільницях. Про зустріч громади із міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком, яка відбулася в четвер у Будапешті, розповіла радіо "Свобода" Голова товариства української культури Угорщини Ярослава Хартяні:

“Ми запитали пана Бориса, чи проводяться розслідування фальсифікацій на дільницях за кордоном. І наші люди розказали, як їх принижували тут, у Будапешті. Це було сказано і при самому послу України в Угорщині”.

Чи ви вважаєте, що нинішній посол був якимось чином причетний до фальсифікацій? “Це вже не наша справа - проводити розслідування. Але розслідування мають провести, як з’явилися в Угорщині плюс 118 голосів на користь Януковича в першому турі. І коли наша громада організувалася на другий-третій тур, ми йшли з такими труднощами: ми приниження терпіли на цій дільниці. Це не проблема однієї Угорщини, це стосується багатьох країн, бо я спілкуюся з українцями в Європі і знаю, яке наболіле питання - коли нарешті пройдуть зміни в посольствах за кордоном".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG