Доступність посилання

ТОП новини

Фонд “Євразія” вперше в державі оголосив спільний конкурс з муніципальною владою.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 15 липня 2005 - Фонд “Євразія” вперше в державі оголосив спільний конкурс з муніципальною владою. Склавши спільний кошторис для виділення грантів громадським організаціям, фонд “Євразія” та міська влада обласного центру Прикарпаття намагаються вирішити певні проблеми для покращення життя міської громади.

“Зробимо Івано-Франківськ кращим!” – таку назву має конкурс, оголошений фондом “Євразія” спільно з міською радою обласного центру Прикарпаття. Проект, що реалізується фондом уперше в Україні спільно з муніципальною владою, має загальний бюджет 80 тисяч доларів. З цього приводу виконавчий директор фонду “Євразія” в Україні Ерік Бойл зауважує:

“Ми дуже раді оголосити сьогодні перший в Україні спільний конкурс з міською владою і фондом “Євразія”. Грантовий фонд – це половина коштів від фонду “Євразія”, а половину надає міська влада. Це перший такий досвід для фонду “Євразія”“. Закономірне запитання, на які потреби будуть використані ці кошти. Їх вкладатимуть відразу в три напрямки. Це відродження пам”яток історії та культури міста Івано-Франківська, випуск спеціалізованих видань з історії міста та його соціально-економічного розвитку та стимулювання так званого ностальгійного туризму, адже відомо, що обласний центр Прикарпаття завжди був багатонаціональним містом. На основній меті проекту наголошує координатор програм фонду “Євразія” Інна Філіпова:

“Передбачається стимулювання громади Івано-Франківська до реалізації абсолютно конкретних напрямків, передбачених програмою розвитку міста”.

Середній розмір гранту для громадських організацій, які реалізовуватиметь цей проект, становитиме 8 тисяч доларів. Отож у конкурсі зможуть узяти близько 10-ти громадських організацій. Варто зауважити, що Івано-Франківськ – місто, де активність недержавних організацій є надзвичайно високою. Тому є всі підстави сподіватися, що спільний проект фонду “Євразія” з міською радою буде успішно реалізовано. На цьому наголошує заступник мера Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка:

“Досвід історії громадських організацій Івано-Франківська, по-перше, дуже добрий, по-друге, такий, що приніс значні результати для територіальної громади. Мені б дуже хотілося (і це дуже вавжливо), щоб цей пілотний проект для міста Івано-Франківська був наступного року розширений. А це вже залежить безпосередньо від нас з вами”.

Представники фонду “Євразія” разом з керівництвом Івано-Франківської міської ради підкреслювали, що у випадку, коли проект буде успішно реалізований, то досвід такої співпраці поширюватимуть також на інші міста країни.
XS
SM
MD
LG