Доступність посилання

ТОП новини

У Вітебську закінчився 14-й міжнародний фестиваль мистецтв “Слов’янський базар”, на якому гран-прі отримала білоруска Поліна Самолова


Ірина Біла

Київ, 21 липня 2005 року - Україну представляли відразу дві співачки. І одна з них – студентка Київського університету культури і мистецтв Наталія Валевська, яка таки здобула перемогу і отримала третю премію.

До фестивалю “Слов’янський базар” Наталія Валевська готувалася кілька місяців і задоволена своєю перемогою. Адже рівень учасників був, на її думку, достатньо високим.

Наталія Валевська: “Взагалі я задоволена, що я зайняла третє місце, тому що це є одне з призових місць. З 18 країн зайняти третє місце – це висока нагорода.

Фестиваль проходить на дуже високому рівні, дуже професійні співаки, конкурсанти. Тобто змагатися було дуже нелегко, але не дивлячись на те було дуже цікаво.

Ми готували дві пісні. Одна пісня “Край мій рідний, краю” в супроводі симфонічного оркестру, а друга пісня - “Чорнобривці” Верменича”.


Втім, у тому, що Наталія Валевська отримала премію, вбачає частково і свою заслугу радник Президента України, народний артист Володимир Гришко. Він переконаний, що українців не було заплановано у списку переможців.

Володимир Гришко: “Скажу Вам відверто, що моя присутність в журі і я моя політична зорієнтованість серед людей вищого, як кажуть, статусу в іміджевому плані, там були представники багатьох держав, зірок світових. І Боярський, і так далі, і Маріо Морено (США), тобто я думаю, що Україна не мала б ніякої премії, якби не стала незалежною, і не співали б наші представники.

Ясне діло, “Слов’янський базар” підтримують своїх, Ви знаєте це, так?”

Ви маєте на увазі, що до України було цього року певне упередження?

Володимир Гришко: “Я думаю, що Україна в планах на лауреат не стояла”.

Чи можна це пов’язати з останніми подіями в Україні, зокрема з Помаранчевою революцією?

Володимир Гришко: “Я б не хотів би робити як радник президента на цьому акцент, культура – це теж велика політика”.

Як би не було, але це вже п’ята перемога Наталії Валевської на міжнародних і всеукраїнських фестивалях і, як сподівається співачка – не остання. Іще є час...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG