Доступність посилання

ТОП новини

Сучасний літак „Руслан” вперше став гостем Одеси.


Петро Каландирець

АН 124 „Руслан”
Одеса, 25 липня 2005 - Ніч з 24 на 25 липня була особливою для дирекції та працівників комунального підприємства „міжнародний аеропорт „Одеса”. Вперше за цілу історію знаного у світі підприємства на його летовищі приземлився літак АН 124 „Руслан”.

„Це історична подія. І стала вона можливою завдяки спільній роботі команди, яка прийшла в аеропорт після повернення на посаду мера Одеси Едуарда Гурвіца та за умови потужної допомоги Аерокосмічної академії, Аеропроекту та Державіаслужби України. Вони упродовж двох місяців спільно з фахівцями аеропорту вивчали можливості прийому такого великого літака”,- розповіла генеральний директор комунального підприємства „Міжнародний аеропорт Одеса”, депутат міської Ради Світлана Кобилянська.

Професійно працював екіпаж літака. Для них це щоденна робота, але для працівників Одеського аеропорту, за їхніми ж словами, це „подія століття”.

На цьому дирекція Міжнародного аеропорту „Одеса” зупинятись не збирається.

Світлана Кобилянська: „Якщо і далі матиме місце саме професійний підхід і кожен робитиме свою справу – таких приємних новин на нашому міжнародному підприємстві буде ще більше”.

Нині триває вивчення можливостей прийняття в Одесі сучасного вантажо-пасажирського літака „Боїнг 747”. Очікується, що на його борту, орієнтовно 5 серпня, мають прибути 407 пасажирів і відбути з Одеси 205 пасажирів у напрямку Румунії.
XS
SM
MD
LG