Доступність посилання

ТОП новини

Одеська область посідає одне з перших місць за кількістю смертей серед дітей в Україні...


Петро Каландирець


Одеса, 26 липня 2006 - Про це повідомив у своєму виступі перед господарським активом Голова Одеської обласної державної адміністрації Василь Цушко. Нарада була проведена 26 липня за участю віце-прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха.

За словами пана Кінаха, економіка України за перше півріччя поточного року має достатньо неоднозначні показники. „Мають місце високі позитивні результати у економічному напрямку (реальні прибутки громадян зросли на 26,3%, а надходження до прибуткової части бюджету на 60 % включно з митними зборами). Це дало можливість суттєво покращити життя людей в Україні”.

Існують, наголосив пан Кінах, і негативні прояви. Рівень інфляції за перше півріччя сягнув 6,4 % споживчих цін.

„Це цілком ненормально високий рівень. І нам не можна допускати зростання інфляції у другому півріччі. Є дуже суттєві проблеми, які стосуються темпів розвитку валового внутрішнього продукту. Обсяги виробництва зросли на 5 відсотків і це недостатній рівень”,- сказав Анатолій Кінах.

Достатньо критично поставився до ситуації у регіоні голова обласної державної адміністрації Василь Цушко. На його думку, жахливий показник смертності серед дітей має не лише привернути увагу чиновників від влади, але і стати поштовхом до конкретних кроків покликаних вирішити проблему. У кожному районі Одещини мають бути створені будинки сімейного типу для дітей сиріт та умови для організації побуту і відпочинку дітей. Критичною назвав пан Цушко і ситуацію з поширенням в регіоні туберкульозу та СНІДу.

Василь Цушко
Василь Цушко: „Ми посідаємо перше місце в Україні за темпами зростання боргів з виплати зарплати. Головними винуватцями тут є чотири державних підприємства: „Чоразморшлях” (майже 4 мільйони гривень боргу), „Біопром”, „Шторм”, „Граніт”. Найбільша заборгованість і у агропромисловому комплексі”.

Голова Одеської облдержадміністрації зобов’язав керівників у районах взяти під особистий контроль питання ліквідації заборгованостей з виплати зарплати. У разі недосконалої роботи головам райадміністрацій пообіцяли звільненням.

Особливу увагу Василь Цушко закликав приділити увагу створенню найсприятливіших умов для діяльності інвесторів, нових робочих місць, підготовці до найближчої зими, розрахункам за землю і власність відданим у оренду, платежам до пенсійного фонду, наведенню ладу на кордоні і у митниці. Відтепер влада у районах області має проводити регулярні зустрічі і з представниками малого і середнього бізнесу.

„Підприємці мають відчути, що ми прагнемо з ними співпрацювати”,- наголосив голова обласної державної адміністрації.

Учасники наради
Надію на вирішення наболілих проблем Одеси висловив у ексклюзивному інтерв’ю радіо „Свобода” міський голова Едуард Гурвіц. Оперативного втручання з боку пана Кінаха, на думку пана Гурвіца, потребує вирішення питань, пов’язаних з реконструкцією дамби, фінансування реконструкції історичного центру Одеси, проблеми Одеської теплоенергоцентралі, яка „створює значні проблеми для міста у зв’язку зі своєю нестабільною роботою”.

Едуард Гурвіц: „У першу чергу, саме з вини Одеської ТЕЦ сьогодні у частині міста споживачам не подається гаряча вода. Одеська ТЕЦ має забезпечувати 25% мешканців міста теплом і гарячою водою. Це проблема, яка нас надзвичайно турбує. Вже чотири роки Одеська ТЕЦ є у стані банкрутства. Підприємство має застаріле обладнання і потребує затратних робіт для реконструкції”.

Одеський міський голова вважає за необхідне передати Одеську теплоенергоцентраль у комунальну власність. „Для міста це надзвичайно складно економічно. Але ми розуміємо соціальний бік питання. Найближчої зими ми можемо мати значні проблеми з теплопостачанням. Щоб уникнути цього, ми прагнемо зробити все можливе для організації нормальної роботи Одеської ТЕЦ”,- сказав Едуард Гурвіц.
XS
SM
MD
LG