Доступність посилання

ТОП новини

Нещасний випадок перед початком автогонок класу “Формула-І” в Угорщині.


Василь Плоскіна


Угорщина, 28 липня 2005 – За кілька днів до початку автогонок “Формула-І” на Гран-прі Угорщини в одному з будапештських готелів загинув британський автомеханік, який обслуговував боліди марки “Мерседес”. Представник компанії “Гунґароринг”, що влаштовує змагання на південній околиці угорської столиці, підтвердив цю інформацію. Проте товариші й колеги загиблого наразі зберігають мовчанку.

В угорську пресу просочилися відомості про те, що британський автомеханік на прізвище МакЛарен розбився на смерть, випавши з восьмого поверху будапештського готелю “Marriott” за нез’ясованих обставин. Ендре Кормош, представник столичного управління поліції повідомив, що загиблого англійця знайшли працівники готелю приблизно о 7-й годині ранку. Слідчі поки що не так багато можуть розказати пресі. У процесі розслідування поліція збирає покази персоналу готелю. Говорить Ендре Кормош:

- Слідча бригада ретельно оглянула місце події. Попередні оцінки слідчіх не вказують на те, що мало місце вбивство. Зараз до роботи підключили судмедекспертів, які сподіваються назвати точну причину смерті загиблого, - сказав прес-секретар поліції.

Ласло Палік, керівник компанії “Гунґароринг Спорт”, публічно підтвердив відомості про те, що загиблий був громадянином Великої Британії і обслуговував боліди автомобільної групи “Мерседес” на змаганнях класу Формула-1. Однак таку відкритість виявили далеко не всі. На прохання преси прокоментувати події трагічної ночі відмовилися представники готелю і товариші загиблого, які виглядали вельми стурбованими.

Тим часом до Угорщини продовжують з’їжджатися десятки тисяч фанатів Формули-1, головним чином з Німеччини та інших західноєвропейських країн. Для них змагання між пілотами швидкісних болідів не просто захоплююче видовище й азарт болільників, а своєрідний спосіб життя. У містечко Маґлод на південній околиці Будапешта стягнені пересувні буфети, кафе, сувенірні крамнички і посилені підрозділи поліції. Є тут навіть окрема зона, де збираються повії. Вони надають свої, так би мовити, інтимні послуги в шатрах. Поліція слідкує за тим, щоб проституція не поширювалася за межі цієї зони терпимості.

Подібні змагання на будапештській автотрасі проводяться поки що один раз на рік плюс дрібні змагання мотоциклістів та автолюбителів. Підтримання траси в належному стані вимагає дуже великих коштів. Однак затрати, як свідчить практика минулих років, цілком окуповуються.
XS
SM
MD
LG