Доступність посилання

ТОП новини

Служба безпеки України отримала днями відразу з декількох українських посольств за кордоном інформацію про можливу спробу замаху на прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко


Уперше про існування інформації щодо замаху на прем’єра повідомив український журналіст Володимир Бойко. Ось що він сказав радіо “Свобода”: “Про такі повідомлення західних спецслужб мені розповіли джерела у Міністерстві закордонних справ, дипломатичні представники. Ця інформація перевірялася у кількох незалежних джерелах, у кількох посольствах, і лише після цього я її оприлюднив”.


Як повідомив агентству УНІАН заступник голови СБУ Василь Крутов, зараз цю інформацію перевіряють і вживають необхідних заходів.

Вперше про те, що є інформація про замах, повідомив український журналіст Володимир Бойко.

Ось його коментар для слухачів радіо “Свобода”:

“Передусім хочу зазначити, що інформаційні агенції, які інформували слухачів, читачів та глядачів України про мою прес-конференцію, про мою заяву щодо можливого замаху на Юлію Тимошенко не зовсім вірно передали зміст того, що я говорив.

Я висловив здивування з приводу того, що Служба безпеки України ніяк не коментує той факт, що кілька днів тому до низки закордонних представництв України у західних державах надійшли офіційні повідомлення спецслужб західних країн про те, що, начебто, на прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко готується замах. При цьому важко сказати, наскільки інформація про замах відповідає дійсності, це може бути і помилка, це може бути і просто провокація, це може бути і дійсно достовірна інформація.

Але у будь-якому випадку мені здавалося, що Служба безпеки України має провести ретельну перевірку і поінформувати громадян України про те, що така інформація була.

Також хочу зазначити, що у тій інформації, яка надійшла у закордонні представництва, йшлося конкретно про те, що до можливого замаху можуть бути причетні або структури відомого бізнесмена Семена Могилевича, або люди, котрі невдоволені тим, що зараз відбуваються процеси з приватизації “Нікопольського заводу феросплавів”.

Про такі повідомлення західних спецслужб мені розповіли джерела у Міністерстві закордонних справ, дипломатичні представники. Ця інформація перевірялася у кількох незалежних джерелах, у кількох посольствах, і лише після цього я її оприлюднив,”
– сказав Володимир Бойко.

В СБУ ці подробиці не наразі коментують.
XS
SM
MD
LG