Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив з-під арешту голову Донецької обласної ради Бориса Колесникова на підписку про невиїзд


Таким чином, Апеляційний суд Києва не задовольнив подання Генеральної прокуратури про продовження терміну утримання Колесникова під арештом до 6 січня наступного року. Суд вирішив звільнити Колесникова з огляду на сімейні обставини, і тому, що Генпрокуратура не надала переконливих доказів необхідності його утримання під арештом. Голову Донецької обласної ради затримали 6 квітня за фактом вимагання акцій донецького універмагу. Генпрокуратура звинувачує його у зловживанні владою.


Таким чином, Апеляційний суд Києва не задовольнив подання Генеральної прокуратури про продовження терміну утримання Колесникова під арештом до 6 січня наступного року.

Суд вирішив звільнити Колесникова з огляду на сімейні обставини, і тому, що Генпрокуратура не надала переконливих доказів необхідності його утримання під арештом.

Перед звільненням Борис Колесников заявив, що до суду претензій немає і впевнений, що незабаром стануть відомі замовники його справи.

“Сама ситуація виходить за рамки пристойності. Я думаю, замовникам буде соромно за свої дії. Про замовників незабаром дізнаєтеся, навіть швидше, ніж вам здається,” - сказав Колесников.

Після засідання Колесников у супроводі народних депутатів залишив суд.

Голову Донецької обласної ради затримали 6 квітня за фактом вимагання акцій донецького універмагу. Генпрокуратура звинувачує його у зловживанні владою.

Після рішення суду адвокат Андрій Федур сказав:

“Сьогоднішнє рішення суду про відхилення подання Генпрокуратури та обрання в якості міри запобіжного заходу підписки про невиїзд Борису Колесникову вважаю абсолютно логічним і виправданим. Це треба було зробити давно. Колесников ніколи не ховався від слідства і ховатися не буде. Ми будемо брати участь у всіх слідчих діях, які будуть проводитися по цій справі. Колесников заявляв з першого дня, що він не скоював цього злочину, а я заявляю, що не було взагалі події злочину. І ми це доведемо".
XS
SM
MD
LG