Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті відпочиватимуть діти-сироти.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 3 серпня 2005 - Упродовж серпня на Прикарпатті в оздоровчо-відпочинковому таборі перебуватимуть кілька сотень дітей-сиріт з усієї держави. Оздоровлення дітей у Карпатах організував благодійний фонд “Товариство “Приятелі дітей” за допомоги Івано-Франківської обласної держадміністрації.

Всеукраїнська організація благодійний фонд “Товариство “Приятелі дітей” вже вдесяте проводить на Прикарпатті оздоровчо-відпочинковий табір для дітей-сиріт. Цього року в селищі міського типу Ворохта з 5-го по 20-те серпня в наметовому містечку та будиночках довкола нього перебуватиме 580 дітей-сиріт з усієї держави. Благодійний фонд “Товариство “Приятелі дітей”, як заявила його фундатор Руслана Вжесневська, ставить собі за мету покращення життя дітей-сиріт та стану сирітських установ в Україні. Фонд зараз реалізовує декілька проектів, спрямованих на матеріальне забезпечення дітей-сиріт. А також створення для них таких умов, щоб діти відчували до себе любов, довіру та повагу з боку суспільства.

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Ткач особисто взяв участь у нараді щодо вироблення плану спільних дій для успішного функціонування літнього табору для дітей-сиріт. Зокрема, підписано спеціальне розпорядження про часткове фінансування проекту. З обласної скарбниці на це буде виділено 150 тисяч гривень. Дітьми опікуватимуться представники обласного управління у справах сім”ї та молоді, управління охорони здоров”я, Міністерства надзвичайних ситуацій. Відповідно управління фізичної культури та спорту надасть все необхідне спортивне спорядження, а також досвідчених провідників, які здійснюватимуть з дітьми походи горами.

Відпочинок дітей-сиріт організований у межах проекту культорологічної програми для дітей-сиріт під назвою “Новий шлях”. Представники Івано-Франківаської обласної держадміністрації заявили, що і в наступні роки планують підтримувати цю програму. Адже лише на Івано-Франківщині мешкає кілька тисяч дітей-сиріт, які потребують піклування з боку держави та громадськості.
XS
SM
MD
LG