Доступність посилання

ТОП новини

Керівник обласної міліції в Одесі звертатиметься до суду.


Петро Каландирець

Михайло Вершняк
Одеса, 5 серпня 2005 - Про це начальник обласного управління УМВС України в Одеській області Михайло Вершняк заявив на проведеній 5 серпня прес- конференції, коментуючи репортажі журналістів телекомпанії „АРТ”, у яких окремих працівників правоохоронних органів називали „бандитами”.

Протистояння виникло після того, як минулої неділі працівники міліції прийшли до офісу телекомпанії АРТ і вимагали звільнення редакційних приміщень, посилаючись на анонімний дзвоник з повідомленням про мінування. Дирекція АРТу заявила, що після візиту працівників міліції в офісі зникли окремі важливі речі і назвала це наступом на свободу слова, спровокованим жорсткою критикою окремих дій міської влади. Заступник міського голови Володимир Курінний відкинув ці обвинувачення, а керівник обласної міліції вже 1 серпня провів ретельне службове розслідування, заявивши на зустрічі з журналістами, що у разі виявлення протиправних дій з боку правоохоронних органів готовий нести покарання, які визначить особисто міністр внутрішніх справ України.

Михайло Вершняк залишив за собою право у судовому порядку захищати права тих працівників міліції, яких без відповідного рішення суду у програмах телекомпанії „АРТ” вже називають „бандитами”. Керівник обласної міліції висловив готовність до спілкування із засобами масової інформації.

Михайло Вершняк: „Якщо виникло питання, ще минулого понеділка я був готовий мати зустріч з представниками телерадіокомпанії „АРТ” і у прямому ефірі говорити на цю тему. Але ми опинилися у нерівних позиціях. Телерадіокомпанія нав’язала власну точку зору одеситам, висловила лише власну позицію, яку вони вважають правильною і не дали мені, як керівнику цього підрозділу, можливості висловитися. А приходити на другий день і „відмиватися” - вибачте, я цього робити не буду.

Я ще раз повторюю перед усіма: якщо я у чомусь винен, я буду відповідати за це. Я ніколи відповідальності не уникав і ніколи не підставляв підлеглих. Я готовий відповідати як перед працівниками ЗМІ, так і перед кожним одеситом”.


Начальник обласної міліції назвав дії працівників міліції у редакції телекомпанії „АРТ” адекватними. Остаточне слово, щоправда, має сказати Одеська обласна прокуратура.

Керівник Центру громадських зв’язків УМВС України в Одеській області Ольга Богаченко під час виступу на проведеній прес-конференції заявила, що до середи ніхто з працівників телекомпанії АРТ офіційно не звертався за одержанням будь-якого коментаря з приводу подій минулої неділі. За її словами, принаймні у трьох працівників телекомпанії, зокрема, у редактора відділу новин є номер мобільного телефону керівника центру громадських зв’язків УМВС.

Михайло Вершняк: „Я ввечері почув в ефірі телекомпанії АРТ про те, що у мене в приймальні залишили перелік запитань, на які я мав би дати відповідь. Але, я вам скажу, що цілий день у понеділок був на роботі і вийшов з кабінету приблизно о 21.30, але жодного подібного документу у себе у приймальні я не отримав...”

За фактом анонімного дзвінка про замінування телекомпанії АРТ порушена кримінальна справа. У середу були допитані всі працівники міліції, які були серед учасників виїзду на місце події. В рамках досудового слідства планується опитати і всіх працівників телекомпанії.

Не виключено, що одесити найближчим часом дізнаються правду і про долю викраденого у 1998 році злочинцями колишнього начальника юридичного управління Одеського міськвиконкому Сергія Варламова. Разом з департаментом кримінального розшуку МВС України працівниками обласної міліції проведена серйозна оперативна робота, внаслідок якої були затримані 14 членів організованого злочинного угруповання, які належали до банди Мар”янчука. Сім членів цієї групи перебували у міждержавному розшуку після скоєння упродовж 1992 – 2005 років близько 30 вбивств на території України.

Михайло Вершняк повідомив журналістам, що нині знайдене тіло. „На сьогоднішній день тривають дослідження ДНК. Але приблизно на 90 % можна говорити, що це тіло саме Сергія Варламова”, сказав начальник обласної міліції.

Цікавила працівників ЗМІ і доля колишнього міського голови Одеси Руслана Боделана. Нині він оголошений у міждержавний розшук. Тривають оперативні заходи. „Конкретну дату затримання я назвати не можу, але гадаю, що ми на правильному шляху”, - поінформував Михайло Вершняк.
XS
SM
MD
LG