Доступність посилання

ТОП новини

НСНУ в Одесі проти дітей?


Петро Каландирець


Одеса, 10 серпня 2005 - 10 серпня в Одесі біля будинку, де розміщена приймальня народного депутата України, голови обласної організації партії Народний Союз „Наша Україна” Олексія Козаченка відбувся пікет. Організаторами заходу стали громадянський комітет „Одеса-ТАК” та місцева організація партії „Наша Україна (колишня ПРП).

Акція проведена під гаслом „Козаченко! Поверни приміщення знедоленим дітям”. За словами представників громадянського комітету „Одеса ТАК” та партії „Наша Україна”, вони обурені „фактом „прихватизації” приміщення Одеської міської служби у справах дітей, яка відбулася за кілька останніх місяців правління вже екс-міського голови Руслана Боделана”. Саме у цьому приміщенні (за адресою: вулиця Канатна ,1) планувалося розмістити Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Нині реалізація цих планів опинилася під запитанням. Натомість, за інформацією прес служби партії „Наша Україна” в Одесі, у колишньому будинку управління у справах дітей міськради планують розмістити міський виборчий штаб партії Народний Союз „Наша Україна”.

При цьому Центр соціально-психологічної реабілітації дітей планують розмістити не у центрі Одеси, а у приміщенні на околиці міста, колишніх складських приміщення товариства „Автосільгосптехніка”.

Організатори пікету вважають такі дії „відвертим порушенням прав дітей в Одесі”.


Вони висловили подив, що відношення до згаданих подій мають депутати міської Ради, члени фракції Народний Союз „Наша Україна” Леонід Макул та Дмитро Танцюра, лідер обласної партійної організації НСНУ Олексій Козаченко. Під час виборчої кампанії 2004 року, коли у столиці на Майдані тривали акції з протестом проти фальсифікації результатів виборів Президента – депутат міськради Леонід Макул був серед тих хто проголосував за ухвалення, на позачерговій сесії, звернення до тодішнього Президента України Леоніда Кучми з пропозицією запровадити в країні надзвичайний стан. Тоді це звернення підтримали значна частина депутатів Ради, які нині опинилися серед прихильників Віктора Ющенка і утворили фракцію НСНУ. Очолив цю фракцію, як і міську партійну організацію НСНУ саме Леонід Макул. До новоствореної фракції увійшли чимало колишніх палких прихильників вже екс-керівника міської організації Партії регіонів Руслана Боделана, які за час депутатства жодного разу не висловлювали критику на адресу колишнього міського керівництва і жваво підтримували пропозиції Руслана Боделана і щодо продажу рекреаційних земель чиновникам різного рівня. Натомість, опозиційному депутату міськради Георгію Селяніну до фракції НСНУ вступити навіть не пропонували.

Нові власники вже колишнього приміщення управління у справах дітей досить своєрідно ставляться і до засобів масової інформації. Журналістам телеканалу „Нова Одеса”, яка робила там відео зйомку, невідомий молодик ледве не розтрощив камеру.

Прес секретар обласної організації партії „Наша Україна” Вадим Поліщук назвав рішення про позбавлення приміщення міського управління у справах дітей „аморальним”.


Вадим Поліщук: „Політика нашого Президента і „помаранчевої коаліції” спрямована саме на захист інтересів дітей, а не на вирішення власних політичних цілей за рахунок дітей”.

Вадим Поліщук висловив думку, що такі дії зменшать і без цього низький рейтинг популярності НСНУ та її лідера Олексія Козаченка в Одесі.

Кореспонденту Радіо „Свобода” стали відомим результати соціологічного опитування нещодавно проведеного центром „Пульс”. Отож, згідно з електоральним рейтингом партій серед виборців перше місце все ще посідає Партія Регіонів України (за неї готові проголосувати понад 12 відсотків опитаних), Народний Союз „Наша Україна” ( програє „регіоналам” два відсотки). Натомість, лідер Одеської обласної організації НСНУ Олексій Козаченко у разі його участі у виборах мера Одеси опинився б серед аутсайдерів. Згідно з результатами соціологічного опитування центру „Пульс”, нинішнього міського голову Едуарда Гурвіца підтримали б 32 відсотки виборців. Друге місце посів би лідер партії „Союз” Олексій Костусєв (11,7), далі – Сергій Гриневецький (9,1%), Юрій Кармазін (7,2%), Антон Кіссе (6,8%), Руслан Боделан (5,8%). Рейтинг нинішнього лідера НСНУ на Одещині Олексія Козаченка, у разі балотування на посаду мера Одеси, серед тих хто взяв участь у опитуванні центру „Пульс”, був би 0,6 відсотки.

Тим часом, на думку учасників пікету проведеного в Одесі, такий рейтинг обумовлений кадровою політикою нинішнього керівництва НСНУ. „Аналіз кадрового складу не залишає сумнівів у тому, що це люди далекі від ідеалів „помаранчевої революції” та від опозиційних організацій. Вони були вірними попередній владі до остаточного оголошення підсумків виборів і інавгурації Президента Ющенка. Ці люди перебували у жорсткій, провладній коаліції до поразки Віктора Януковича і режиму Кучми. Сьогодні вони представляють Народний Союз Наша Україна в Одеській області і Одесі”, заявили учасники пікету.
XS
SM
MD
LG