Доступність посилання

ТОП новини

Кому принесе найбільший політичний зиск еротична картина, героїня якої має бути схожою на українського прем''єра?


Микола Закалюжний


Київ, 12 серпня 2005 року – Провокація, політичний піар чи шоу-бізнес? Офіційний Київ різко відреагував на повідомлення про зйомки російського еротичного фільму, героїня якого буде схожою на Юлію Тимошенко. Натомість політологи розходяться в думках, кому принесе найбільший політичний зиск така картина. А ще подейкують, що в Києві готують свою контр-відповідь на російський проект.

Сьогодні журналісти поцікавилися у заступника Держсекретаря України Маркіяна Лубківського, що він думає про зйомки в Росії політико-еротичного фільму, основними дійовими особами якого виступають персонажі, схожі на президента Грузії та українського прем`єра.

Маркіян Лубківський: “Чесно кажучи, я певною мірою заскочений. Я вважаю, що ці зйомки ( чи цей фільм) жодною мірою не стосуються наших відносин із РФ. Якщо комусь спало на думку знімати такий фільм, то це елементарна провокація. Я б не хотів коментувати цю ситуацію. Вона абсолютно знаходиться поза межами якогось пристойного сприйняття. Якщо такі речі знімаються, то вони десь межують із тією ситуацією, яка сьогодні спостерігається із провокаціями навколо польських дипломатів в Росії”.

Щодо польських дипломатів, то тут мається на увазі те, що цього тижня у Москві побили двох польських дипломатів, польського журналіста і водія-росіянина, який працює у посольстві Польщі в Росії. Ці інциденти почалися після того, як у Варшаві група підлітків побила кількох дітей російських дипломатів.

Але повернімося до політ-еротичної теми, яка, не дай Боже, може призвести до напруження в українсько-російських відносинах, не меншого, ніж це відбувається у польсько-російських. В усякому разі український політолог Вадим Карасьов у розмові з радіо "Свобода" акцентує саме на політичному підтексті такої кінотворчості.

Вадим Карасьов: “Мета цього фільму - це ударити по авторитету двох політиків. Можливо, не стільки по Саакашвілі, а по Юлії Тимошенко. І вдарити по авторитету Помаранчевої революції. Тому що тут, очевидно, проблема не тільки в цих харизматичних персонах, а в намаганні російської еліти дискредитувати Помаранчеву революцію і всі кольорові революції, які були на пострадянському просторі, яких більше всього боїться зараз російська еліта.

Останнє. Це може виглядати як партійний проект, але враховуючи те, що Жириновський завжди вгадує бажання російської еліти, у якого на язиці те, що на умі у вищого російського керівництва, то намагання створити такий фільм може стати свідоцтвом того, яке насправді реальне ставлення російського керівництва, російської еліти до Грузії і України”.


Інший український політолог Кость Бондаренко вважає, що український прем’єр може, навпаки, зібрати дивіденди від фільму.

Кость Бондаренко: “Випуск цієї порнокасети – це зайвих 5-10% у кошик Ю.Тимошенко. На її місці я би з цього тішився. Мені здається, що є дуже багато людей, які можуть проявити свою власну ініціативу, що не треба ж так далеко обходити. Просто не все треба міряти з рамок піару.

Те, що це зіграє на користь Тимошенко, то це однозначно, це популяризуватиме Тимошенко. Скажемо так, якщо питати росіян, що вони знають про Катерину Другу, то інформацію про свою видатну державну діячку вони черпали не з підручників історії, а з порнофільмів німецького виробництва”.


Втім, ця історія може не закінчитися московським фільмом. В Україні немовби готують порнофільм у відповідь. Його назва “Солодкий Вова та голубий Вітя”. За головними персонажами цього кіно, мають простежуватися не менше відомі політичні дійові особи: президент Росії Володимир Путін та один із лідерів української опозиції, голова партії “Регіони України” Віктор Янукович.

Інформацію про це можна знайти в Інтернеті. Про такий фільм говорить речник президента Грузії Тімур Ґріґалашвілі в інтерв''ю газеті "Moscow Times".

“Подібний кінообмін аж ніяк не сприятиме українсько-російським стосункам, - каже радіо "Свобода" один із лідерів партії “Регіони України”, народний депутат України Володимир Рибак.- Я думаю, що це нам не добавить нічого, це не принесе ніякої користі державі. Я думаю, що це непотрібно робити ні з їхньої сторони, ні з нашої ”.

Якщо про виробників, а також про спонсора російського еротичного фільму - Ліберально-демократичну партію Росії Володимира Жириновського говориться відкрито, то український кіно-проект у відповідь огорнутий таємницею.

Втім, виготовити подібний фільм, як вважає дизайнер відомого в Україні передвиборчого телепроекту “Великі перегони”, тепер директор студії “Бабич –дизайн” Валерій Бабич, не так уже й складно.

Валерій Бабич: “Дуже багато компаній, які можуть виготовляти взагалі фільми. Зазвичай, якщо є якась продюсерська група (або ті, хто зацікавлений у появі такого фільму), то знайти таку людину в Україні, я думаю, абсолютно не важко. По-перше, це залежить від моральних принципів, а по-друге, від грошей”.

Вірогідно тендеру на виробництво подібного фільму в Україні у відповідь на російську еротику не оголошуватимуть, однак, якщо буде замовлення, то виконавців заробити гроші не бракуватиме, як вважають спостерігачі. З наближенням парламентських виборів, пропозиції на виконання політробіт збільшуватимуться, в тому числі і в кіножанрі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG