Доступність посилання

ТОП новини

Cеляни на Миколаївщині не відчули змін на краще і після приходу нової влади...


Петро Каландирець

Миколаїв, 16 серпня 2005 - Такими стали результати дослідження, яке провели аналітики з миколаївської крайової організації Народного Руху України за підсумками зустрічей з селянами регіону народного депутата України Юрія Діденка (фракція „Наша Україна”). Нова влада в районах області проблеми кардинально не вирішила, але подекуди навіть загострила.

За словами народного депутата України Юрія Діденка, на заваді вирішенню наболілих проблем селян є старий склад районних Рад, не звільнені чиновники, які не залишають свої посади ще з часів президентства Леоніда Кучми.

Юрій Діденко: „Саме ці старі кадри продовжують саботувати рішення і розпорядження Президента, Кабінету Міністрів України і у відповідь на скарги надсилають формальні відписки. Люди продовжують ходити „по колу”, шукаючи справедливості, посилюючи зневіру у дії нової влади”.

Найбільше селян у Миколаївській області турбує зростання цін, відсутність реального відродження агропромислового комплексу регіону. Гостро постала проблема із закупівлею зерна. Ціна, яку пропонують покупці, не покриває витрат працівників села. Гроші працівникам АПК необхідні вже сьогодні – для початку посівної та розрахунків з кредитами.

На думку народного депутата України Юрія Діденка, „нинішній український уряд мав би спрямувати сили на підтримку українського села, яке далі стрімко занепадає...”.

Цими днями Юрій Діденко вперше як депутат відвідав Березнігуватський район Миколаївської області. Місцева влада просила тут сприяння держави у газифікації сіл, залученні до району інвесторів, виконанні постанови уряду щодо програми „Шкільний автобус”, будівництві у районі типової школи.

Потім була зустріч у районній Раді ветеранів війни і праці. Ветерани говорили про те, що зростання цін зводить нанівець підвищення пенсій і зарплат, про вимирання сіл і про підвищення смертності над народжуваністю, про те, що здібні діти з сільської місцевості і нині не завжди мають можливість навчатися у середніх та вищих навчальних закладах, про кадрову політику і проблеми інвалідів.

Не можна назвати прихильним і ставлення мешканців сіл у Миколаївській області і до планів проведення адміністративно- територіальної реформи. Про це народний депутат України Юрій Діденко заявив під час проведення у приміщенні обласної державної адміністрації наради робочої групи з підготовки до проведення реформи.

Юрій Діденко назвав себе серед прихильників адміністративно- територіальної реформи, але висловив переконання, що негативне ставлення до цієї ініціативи не зміниться у разі відсутності реальних кроків, спрямованих на покращення життя селян. Народний депутат України порадив присутнім на нараді керівникам донести до селян повну інформацію про те, що їх буде очікувати від реалізації цих планів нової влади.
XS
SM
MD
LG