Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Така смачна некорисна їжа.



Київ, 16 серпня 2005 року.

Нові часи - нові продукти. Ще декілька років тому кукурудзяні пластівці і гематоген були вершиною мрій. За останні кілька років на українському ринку з’явилася низка нових продуктів. Різноманітні сухарики, чіпси, сухі сніданки заполонили не лише супермаркети і кіоски. Вони окупували дітей, їхні смаки і уподобання. Цільова аудиторія швидко і без бою підкорилася "загарбникам". Лікарі ж констатують: маленьких пацієнтів з гастроентерологічними захворюваннями значно побільшало. Медики вказують - одні з головних винуватців такі смачні і такі некорисні чіпси, сухарики, пластівці та інші геометричні форми.

Про вплив нових харчових продуктів на здоров’я дітей у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": "Така смачна некорисна їжа" з Віолою Бурдою.

Чому діти так люблять хрусткі продукти? Як пояснюють вони це? Як реагують дорослі на такі небезпечні харчові захоплення малечі? Тим часом суворі лікарі уважно читають вміст речовин на обгортках сухариків-чипсів і пояснюють про реальні наслідки систематичного вживання цих дитячих улюбленців:

Аудіозапис програми. Перша частина:

Для дорослих – це закуска до пива. Для дітей – це райська насолода. Про емоції, які вкладає малеча у споживання чіпсів, сухариків, кока-коли, розповідає психолог. А рекламіст пояснить про таємниці, які вони вкладають у популяризацію хрустких продуктів:

Аудіозапис програми. Друга частина:

Америка вже давно торує важкий шлях – крізь любов до “швидкого” харчування і снекових (закусочних) продуктів. Американці вже добре знають, що означає щодня споживати такі смачні і привабливі чіпси, сухі сніданки, сухарики. І особливо – чим це загрожує шлунку, талії і стегнам :). Отже, “гіркий” американський досвід і поради батькам – як максимально безболісно відволікати увагу дітей від хрустких “друзів”:

Аудіозапис програми. Третя частина:

Їсти смачно. Але некорисне. Їсти і хворіти. Доросла людина розуміє, якими будуть найближчі наслідки для здоров’я. Дітям байдуже. Попереду ціле життя. І вони гроші на булочки витрачають на чіпси. Що з цим робити? Боротися? Як?

Аудіозапис програми. Четверта частина:
XS
SM
MD
LG