Доступність посилання

ТОП новини

Делегація міжнародного ротарі-клубу зустрілася з мером Одеси.


Петро Каландирець

Зустріч в мерії Одеси
Одеса, 17 серпня 2005 - Представники міжнародної організації Ротарі-інтернешнл відвідали Одесу. Цього року ця відома у світі позаполітична і позаконфесійна асоціація клубів святкуватиме 100-ліття від дня народження і планує провести свій з’їзд в Україні. На сьогоднішній день Ротарі-інтернешнл діє у 168 країнах світу, об’єднуючи 32 тисячі ротарі-клубів.

В Україні ротарі-клуби вперше з’явилися у 1928 році у таких містах як Чернівці, Ужгород та Львів. У післявоєнний час ротарі-клуби відродилися лише у 1990 році на теренах СРСР з дозволу президента Михайла Горбачова. Нині в Україні діє 38 ротарі-клубів, які входять до складу територіального об’єднання Польща - Україна - Білорусь. Завдяки їхній діяльності Україна щороку одержує близько двох з половиною мільйонів доларів у вигляді стипендій, ґрантів, гуманітарної допомоги.

В Одесі місцевий ротарі-клуб активно допомагає мешканцям міста долати проблеми, характерні для багатьох українських громад. Серед останніх проектів – передача дитячому реабілітаційному центру Бориса Литвака 100 інвалідських візочків. Цей проект реалізований одеськими ротарійцями спільно з колегами зі Сполучених Штатів Америки.

Як повідомив в інтерв”ю радіо „Свобода” екс-губернатор дистрикту Польща-Україна-Білорусь Павло Кандамаков, є дві мети перебування в Одесі представників міжнародної організації Ротарі-інтернешнл: це зустріч з місцевими активістами та підготовка до міжнародної конференції. Цей представницький захід планують провести весною 2006 року.

Павло Кандамаков: „Весною, очевидно, мова має йтиме про південні регіони України, де у цей час уже тепло. Це може бути Крим, Одеса - ми зараз вивчаємо це питання, щоб запропонувати місце проведення конференції. Про це ми також говорили під час зустрічі з Одеським міським головою”.

Представники міжнародної організації Ротарі-інтернешнл 17 серпня провели зустріч із заступником голови обласної державної адміністрації Арсенієм Яценюком та одеським міським головою Едуардом Гурвіцем. Мер Одеси пообіцяв сприяти діяльності у причорноморському місті ротарі-клубу, який діє від 1992 року.

Нинішнім губернатором дистрикту Польщі, України та Білорусі є громадянин Польщі Ян Врана. В Одесі він вперше.

18 серпня представницька делегація має намір відвідати Крим.
XS
SM
MD
LG