Доступність посилання

ТОП новини

Директор Інституту масової інформації Сергій Таран вважає, що вплив Росії на політичні процеси в Україні посилюватиметься напередодні парламентських виборів в Україні


Про це він заявив радіо “Cвобода”, коментуючи заяву депутата Держдуми Віктора Ілюхіна щодо продажу телеканалу “Інтер”.

Про це він заявив радіо “Cвобода”, коментуючи заяву депутата Держдуми Віктора Ілюхіна щодо продажу телеканалу “Інтер”.

Сергій Таран: “Втручання політичних сил Росії у процес продажу і перепродажу телеканалу означає те, що цей телеканал для росіян становить насамперед політичний інтерес, а не економічний. Це означає, що під час виборів Росія і надалі втручатиметься в роботу телеканалу, і те, що в цю справу так активно втручаються політики, як, до речі, з боку Росії, так і з боку України, означає, що телеканали і надалі становлять насамперед політичний інтерес”.

Днями заступник голови комітету Держдуми Російської Федерації з питань безпеки Віктор Ілюхін попросив Президента Росії Володимира Путіна втрутитися в ситуацію з приводу купівлі українського телеканалу "Інтер" російськими бізнесменами Віктором Вексельбергом та Олександром Абрамовим.

Як повідомляє журнал “Кореспондент”, Ілюхін закликав президента Російської Федерації Володимира Путіна не допустити такий продаж, оскільки це суперечить інтересам Росії.

Генеральний продюсер телеканалу “Інтер” Влад Ряшин спростовує застереження російського політика і наголошує, що інформаційну політику телеканалу визначає наразі виключно журналістський колектив.

“Що має на увазі пан Ілюхін, я не знаю. Можу впевнено сказати, що зараз на інформаційну політику каналу ніхто не впливає. Ніхто поки що ніяких вказівок чи навіть прохань не робив. Зараз в принципі розроблений проект інформаційної політики телеканалу, який, до речі, розробили саме журналісти, там чітко описуються гарантії для журналістів щодо неможливості таких впливів”.
XS
SM
MD
LG