Доступність посилання

ТОП новини

На користь відродження Одеси прагнуть об’єднати одеситів з цілого світу...


Петро Каландирець

Одеса, 17 серпня 2005 - Одесі триває конкурс на заміщення посади начальника управління європейської інтеграції і зв’язків з Одеською діаспорою. Відповідне розпорядження підписав міський голова Едуард Гурвіц.

Згідно з підписаним днями розпорядженням, головою комісії, що має назвати прізвище начальника нового для Одеси управління, став доктор юридичних наук, професор, проректор з наукової роботи Національної юридичної академії Михайло Баймуратов. Членами утвореної розпорядженням комісії стали знані в Одесі люди. Серед них скульптор Ернст Неізвєстний, директор інституту геостратегічних технологій Володимир Дергачов, директор „Баварського дому-Одеса” Вальдемар Кьон, адвокат Олег Кутателадзе, музикант та підприємець Євген Танклевський, письменник-сатирик Михайло Жванецький та інші.

Згідно з положенням про управління європейської інтеграції і зв’язків з одеською діаспорою, яке ухвалили на минулій сесії Одеської міської ради, новоутворена структура матиме за мету забезпечувати підготовку і виконання заходів з розвитку євроінтеграційних процесів, вивчати громадську думку про діяльність інститутів Європейського Союзу, європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяти вивченню англійської та французької мов серед службовців органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємницької діяльності, у освітніх закладах, готувати пропозиції і інформацію міському голові з питань зовнішньоекономічної діяльності Одеси.

Управління встановлює і підтримує зв’язки з представниками Одеської діаспори, які мешкають на території Євросоюзу та в інших країнах світу, організовує і забезпечує проведення культурно-спортивних, гуманітарних заходів з представниками одеської діаспори і органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями Одеси.

Як повідомив голова комісії Михайло Баймуратов, „це перше подібне управління за цілу історію причорноморського міста, яке виконуватиме функції об”єднання, зокрема, колишніх одеситів, які мають бажання попрацювати на справу культурного і економічного відродження рідного і знаного у цілому світі міста”.

Саме цим пояснюється, що до складу комісії увійшов, серед інших, колишній одесит, письменник Аркадій Львов, який нині мешкає у Сполучених Штатах Америки.

Перше засідання міської конкурсної комісії відбудеться наступного тижня. Михайло Баймуратов висловив переконання, що за право посісти посаду голови управління європейської інтеграції і зв’язків з Одеською діаспорою будуть змагатися чимало гідних і знаних у причорноморському місті людей.
XS
SM
MD
LG