Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Дитинство у вісімдесят.



Київ, 18 серпня 2005 року.

Це був один із символів великого і могутнього Радянського Союзу. Складова міцної, і, як здавалося, непорушної ідеології. Прикладом виховання зростаючого покоління, майбутніх будівельників комунізму в усьому світі. Це Артек. А також місце під горою Аю-Даг, місце благословенне. Діти мріяли і мріють про нього. Там вони самостійні. Там їхня республіка. Щоправда, потрапити як раніше, так і зараз в Артек не просто. Сьогодні колишній піонерський табір, а тепер Міжнародний дитячий центр святкує 80-річчя.

Про минуле і сьогодення Міжнародного дитячого центру “Артек” - у спільному проекті Радіо Свобода і Нашого Радіо "Звуки Життя": "дитинство у вісімдесят" з Микитою Моісеєвим.

Як розпочався великий святковий день в Артеку 18 серпня 2005 року? Що робила голлівудська зірка київського походження Міла Йовович у перший день свого перебування у дитячому таборі на березі Чорного моря? А також – чи лишається Артек дитячою мрією – запитали “Звуки життя” у перехожих українських міст:

Аудіозапис програми. Перший випуск:

В Ірини Васильєвої, власниці великої фірми Артек лишився у серці назавжди. Вона була у ньому у 1972, а обличчя друзів пам’ятає досі. Нинішнє молоде покоління “харчується” і досі легендами про тодішні часи славнозвісного табору. А чи є щось подібне на табір-мрію в американських дітей?

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Міжнародний дитячий табір, втім, “прикрашають” і не зовсім позитивні історії. Про посередництво табору при продажу кримської землі. Або про посадовців, які використали не за призначенням 450 мільйонів гривень, виділені низкою державних і приватних структур на реконструкцію відомого табору:

Аудіозапис програми. Третій випуск:

“Звуки життя” дізнаються - скільки моральних зусиль треба було докласти раніше і скільки матеріальних витрат потрібно сьогодні, аби потрапити у дитячу мрію під назвою “Артек”. А також розповідають про новий документальний фільм “Остання зміна”, знятий цього року в Артеку. Його герої – діти останньої перед розвалом Радянського Союзу артеківської зміни:

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG