Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті відбулися установчі збори обласної організації партії “ПОРА”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 18 серпня 2005 - В обласному центрі Прикарпаття відбулися установчі збори обласної організації партії “ПОРА”. Керівники організації заявили, що реєстрація їхнього осередку на Івано-Франківщині – це черговий крок задля утвердження “ПОРИ” в державі. Партія зараз активно готується до парламентських виборів і планує йти на вибори самостійно.

На Прикарпатті чимало членів та прихильників політичної партії “ПОРА”. Переважно це студенти. Свого часу активісти “ПОРИ” з Івано-Франківщини були одними з найактивніших учасників Помаранчевої революції. Саме до івано-франківської (тоді ще не зареєстрованої офіційно) організації “ПОРИ” були претензії з Міністерства юстиції. Варто пригадати, що міністр юстиції Роман Зварич свого часу оприлюднив інформацію, що на Прикарпатті фальсифікували підписи для реєстрації “ПОРИ” як політичної партії.

Новообраний голова обласної організації партії Руслан Коцаба наголосив, що тоді ж були перевірені всі підписи на вимогу Міністерства юстиції. З 90 осіб 87 особисто підтвердили, що віддали свої голоси для реєстрації громадського руху “ПОРА” у форматі політичної партії. Руслан Коцаба додав, що “ПОРА” зараз беззастережно підтримує лише президента Віктора Ющенка, однак має великі претензії до владних структур різних рівнів:

“Ми переконалися, що революція здійснилася в головах людських. Якщо зараз існує певний скептицизм щодо того, мовляв, ми розчаровані в ідеалах Помаранчевої революції, “за що ж ми там мерзли”. Таких людей, запевняю вас, у “ПОРІ” немає. Мені нічим не розчаровувались, бо не були нічим зачаровані”.

Уже найближчим часом “ПОРА” ( і в цьому планує взяти активну участь івано-франківська обласна організація) запропонує президентові нову програму “Кадровий конкурс”. Саме таким чином представники “ПОРИ” хочуть боротися з головною загрозою демократизації української політики та суспільного життя. Ця загроза, на їхнє переконання, - неокучмісти, інакше кажучи, старі кадри, які прийшли у владні структури різних рівнів:

“Ми повинні порушити питання перш за все. Про те, що до влади на реґіональному та місцевому рівнях прийшли люди некомпетентні, цинічні, занадто амбіційні. Це не сприяє тому, щоб ідеали Майдану широким фронтом упроваджувались у життя”.

Голова івано-франківської обласної організації партії “ПОРА” Руслан Коцаба також повідомив, що зараз в обласну організацію входить шість районних осередків. Щодо політики партії, то вона спрямована на те, щоб не створювати блоків з якимось іншими політичними структурами, самостійно йти на вибори й допомагати новій владі в усіх тих ініціативах, які спрямовані на побудову демократичного громадянського суспільства.
XS
SM
MD
LG