Доступність посилання

ТОП новини

Через Європейський суд з прав людини львівські освітяни домагатимуться повернути їм заборгованості за статтею 57 Закону України “Про освіту“. Згідно з цією статтею, вчителі мали отримувати доплату за вислугу років та на оздоровлення


Справи до Європейського суду вчителі області подадуть до кінця цієї осені. Оскільки спершу вони мають розглядатись в усіх судових інстанціях України, починаючи від місцевого суду до Верховного.

Справи до Європейського суду вчителі області подадуть до кінця цієї осені. Оскільки спершу вони мають розглядатись в усіх судових інстанціях України, починаючи від місцевого суду до Верховного. Цими днями педагоги подають свої позови в Апеляційний суд Львівської області.

Загалом освітяни мають отримати за судовими рішеннями майже 17 мільйонів гривень. Ці гроші держава їм не виплачує, оскільки фінанси не закладені у держбюджет цього року. Голова незалежної профспілки вчителів Львівщини Андрій Соколов повідомив, що у Європейському суді дві вчительки з Черкащини уже виграли судові позови.
XS
SM
MD
LG