Доступність посилання

ТОП новини

Чи причетний Семен Могилевич до організації замаху на життя прем’єр-міністра України? Його адвокат каже, що ні.


Сергій Собуцький

Київ, 19 серпня 2005 року - Відсьогодні нового імпульсу набули розмови щодо можливого замаху на прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко та потенційної причетності до цього відомого російського бізнесмена українського походження Семена Могилевича. На прес-конференції у Києві адвокат бізнесмена Андрій Циганков піддав сумніву правдивість інформації про замах і наполягав на її спростуванні.

Андрій Циганков поінформував про адвокатськi запити й листи до ЗМI, що розмiстили повiдомлення про причетнiсть Семена Могилевича до пiдготовки замаху на прем''єра. Вiдповiдачем є інтернет-сайт "Оглядач", оскiльки, за словами адвоката, вiн змiг знайти офiцiйну юридичну адресу лише цього сайту з усiх ЗМI, що поширили інформацію про можливий замах. Проте, за твердженням адвоката, жодної реакції дотепер не було. Тому цього тижня на інтернет-видання “Оглядач” був поданий позов у Печерський районний суд Києва щодо спростування неправдивої інформації та стягнення моральної шкоди у розмірі 50 тисяч гривень.

На думку Андрія Циганкова, сьогодні взагалі не можна говорити про наявність інформації, як такої, про замах на прем’єра і причетності до цього Семена Могилевича, оскільки світ дізнався про це з вуст журналіста Володимира Бойка, який, як і кожна людина, може помилятися.

Андрій Циганков: “Позиція щодо наявності такої інформації повинна бути доведена саме тими ЗМІ, які її видали. Я стверджую, що її немає. Я не знайшов ні прес-релізу, ні особистих статей пана Бойка з цього питання. Є лише посилання ЗМІ на те, що він нібито казав саме це. Але це, можливо, не відповідає дійсності. Можливо, і пан Бойко скаже, що він ніколи не надавав таку інформацію”.

За словами Андрія Циганкова, якщо ЗМІ зроблять спростування інформації, то підстав до розгляду справи у суді не буде. Він зазначив, що в такому випадку обговорить зі своїм клієнтом питання про нестягнення компенсації за моральні збитки.

Андрій Циганков: “Маємо на меті всіма дозволеними методами, чинним законодавством України довести неправдивість цієї інформації та підтвердити відсутність підтверджень правдивості такої інформації. А також чинити всі небхідні дії, щоб відповідні ЗМІ спростували цю інформацію як таку, що не відповідає дійсності та паплюжить честь і гідність особи, яка в даному випадку є моїм клієнтом - Семеном Могилевичем”.

Андрій Циганков також пiдготував запит до органiв прокуратури та СБУ, щоб з»ясувати, чи не порушена кримiнальна справа проти Семена Могилевича, адже публiкацiя в ЗМI може бути для цього пiдставою. Однак, за словами адвоката, вiдповiді і тут поки що немає. Але він не втрачає надії, адже процесуальнi термiни для надання вiдповiдi ще не вичерпалися.

Семен Могилевич включений у списки людей, що розшукуються ФБР за можливу причетність до численних резонансних злочинів по всьому світу. Діяльністю бізнесмена цікавиться і СБУ України, яка розслiдує, зокрема, чи має він якийсь стосунок до компанії “РосУкрЕнерго", яка займається поставками туркменського газу в Україну і до якої зараз багато запитань в українського уряду.

Перевіряється також, чи могли викликати невдоволення структур, підконтрольних Семену Могилевичу, процеси реприватизації таких велетнів української промисловості як “Криворіжсталь” та “Нікопольський завод феросплавів”. Але поки що від офіційних коментарів СБУ утримується. Не було її реакції і на сьогоднішню прес-конференцію Андрія Циганкова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG