Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі таки відновлять фунікулер біля Потьомкінських сходів...


Петро Каландирець


Одеса, 26 серпня 2005 року – Його перша черга буде завершена до 2 вересня, коли в Одесі відзначатимуть День міста. Про це повідомили учасникам засідання виконкому Одеської міської ради. Друга черга передбачає відкриття біля фунікулера сучасних кав’ярень. Цього року, за словами заступника Одеського міського голови Михайла Кучука, буде завершена і реконструкція однієї з історичних міських вулиць – Успенської.

Тривалі дебати викликала доповідь начальника управління фінансів Одеської міської Ради Світлани Бедреги. Тема її доповіді: „Про виконання бюджету міста Одеси за перше півріччя 2005 року”.

Однією з проблем, які призводять до втрат надходжень до бюджету, Світлана Берега назвала невизначеність з кордонами міста.

„Минулого і на початку поточного року була проведена велика спільна робота з податковими органами, присвячена переведенню платників податків за землю з Комінтернівського і Овідіопольського районів області на облік до податкових інспекцій відповідно Суворовського і Київського районів Одеси.

Як наслідок, підприємства , у яких були земельні ділянки на умовах оренди, підписали необхідні угоди і платили гроші саме до міського бюджету. Але тепер виникають спірні питання. Зокрема, минулого року обласне управління земельних ресурсів повідомило до податкових органів, що земельні ділянки належать місту Одесі, але цього року підприємствам надіслали протилежного змісту повідомлення. У зв’язку з цим Овідіопольська і Комінтернівська райадміністрації зобов’язали спрямовувати кошти саме до районних бюджетів. Проблемним питанням у сфері земельних правовідносин є невиправдано тривала і складна процедура реєстрації угод оренди міським управлінням земельних ресурсів. Маю надію, що ситуація зміниться з приходом нового керівника згаданого управління”,- наголосила Світлана Бедрега.

За словами начальника управління фінансів Одеської міськради, „результати перевірок і ревізій свідчить про недостатній контроль з боку галузевих управлінь і керівників закладів за використанням бюджетних коштів...Встановлені порушення повторюються від перевірки до перевірки, а саме: у питаннях нарахування зарплати, сплати за ремонтно-будівельні роботи, розрахунків за комунальні послуги і орендної плати орендаторами, харчування для учнів у школах і дітей у дитячих садочках...

За результатами перевірок були притягнуті до адміністративної відповідальності 30 посадових осіб, до матеріальної відповідальності - 59 осіб.

Правоохоронним органам передали матеріали за результатами 29 ревізій і перевірок”.

Світлана Бедрега звернула увагу керівників структурних підрозділів не необхідність дотримання чинного законодавства під час використання бюджетних коштів.

Відповідні доручення оголосив на засіданні виконкому і перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв. Тим часом начальник управління освіти Одеської міської ради Сергій Козицький поінформував учасників засідання виконкому про підготовку закладів освіти до нового 2005 – 2006 навчального року та забезпечення його організованого порядку.

За його словами, відтепер у школах Одеси безкоштовне харчування матимуть учні від першого до четвертого класів. Пан Козицький повідомив, що лише на щоденне харчування дітей з 1 до 4 класів ( а це майже 31 тисяча школярів) влада має витрачати 76,5 тисяч гривень щодня. Слід тут врахувати і близько 7 тисяч дітей пільгового контингенту”.

Начальник управління освіти міської ради висловив задоволення з приводу того, що 98 % одеських шкіл у повному обсязі вже підготовлені до зими, а влітку поточного року вдалося оздоровити у два з половиною більше дітей, ніж це робили у минулому році.

Сергій Козицький
Сергій Козицький: „І все це є турбота міста. Турбота нового керівництва міста і особисто міського голови. Про дітей нині дбають набагато більше, ніж це робили дотепер.

У одеських школах навчаються приблизно 98 тисяч дітей. Вісім років тому було 126 тисяч. Ви бачите, яка жахлива демографічна ситуація мала місце за минулі роки. Але дуже приємно, що нині в Одесі сформувалася черга діточок, котрі хочуть потрапити до дитячих садочків. У деяких дитячих садках ми змушені закривати оренду і відкривати нові групи. Це дуже приємно. Плануємо у 2005 році відкрити на 19 груп більше, ніж це зробили минулого року”.


Одеський міський голова Едуард Гурвіц на засіданні виконкому оголосив власне доручення: вирішити питання з організацією харчування і для дитячих притулків, які працюють на території міста.

Начальник управління у справах дітей Одеської міськради Тетяна Бурик повідомила кореспонденту радіо „Свобода”, що до Дня міста місцева телекомпанія „Чорне море” безкоштовно встановлює у всіх будинках, де мешкають діти-сироти, у інтернатах і будинках малюків пристрої для щоденної трансляції відомої у світі програми „Дискавері”. За її словами, велика група дітей нині проходить курс оздоровлення на курорті “Фонтанка”. Організована поїздка до Свято-Успенської Почаївської лаври. Тим часом у звільнених приміщеннях інтернатів проводять санобробку, йде процес підготовки до зими.
XS
SM
MD
LG