Доступність посилання

ТОП новини

Росія пропонує вже найближчим часом розробити нову модель інтеґрації Співдружності незалежних держав, що відповідала б і спільним інтересам, і зовнішнім національним пріоритетам її учасників


Про це заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін після зустрічі на найвищому рівні керівників держав – учасниць СНД у Казані в Росії.


Про це заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін після зустрічі на найвищому рівні керівників держав – учасниць СНД у Казані в Росії.

Путін пропонує створити групу високого рівня для розробки цієї нової моделі. Тема реформування СНД дуже складна, й сторони мають до неї різні підходи, сказав Путін: “Від моменту створення СНД минуло вже п’ятнадцять років. І очевидно, що його сьогоднішнє призначення, його сучасні цілі стали впиратися в морально застарілі форми й методи роботи, про що неодноразово і за різних ситуацій практично всі колеґи вже говорили”.

За домовленістю, інші учасники саміту не виступали з заявами після зустрічі. Як повідомив Володимир Путін, вони погодилися зі ще однією російською пропозицією – оголосити 2006 рік “роком СНД”. Вони також підписали низку документів про співпрацю в різних галузях ( у гуманітарній,у боротьбі з тероризмом і нелеґальною міграцією), а також концепцію військової співпраці. Іще один протокол стосується взаємодії прикордонних відомств у разі кризових ситуацій на “зовнішніх кордонах СНД”.

Наступний саміт співдружності вирішили провести в столиці Білорусі Мінську.
XS
SM
MD
LG