Доступність посилання

ТОП новини

Ігоря Бакая, колишнього керівника українського Державного управління справами, Росія не видаватиме, але повинна його судити, заявляє Генеральний прокурор України Святослав Піскун


Напередодні російська сторона поінформувала, що Бакай є громадянином Росії, тому його не видаватимуть українським правоохоронцям.


Напередодні російська сторона поінформувала, що Бакай є громадянином Росії, тому його не видаватимуть українським правоохоронцям.

Однак керівник Національного бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов повідомив на брифінгу , що Ігор Бакай все ще офіційно має громадянство України.

За словами пана Куликова, декілька днів тому він звертався до українського департаменту громадянства і, згідно з наданою інформацією, «на сьогодні пан Бакай є громадянином України. Він стоїть на обліку як громадянин України». Керівник національного бюро Інтерполу припустив, що Ігор Бакай отримав громадянство Росії незаконно.

Раніше Україна оголосила у міжнародний розшук Ігоря Бакая за звинуваченням у перевищенні владних повноважень, що завдали державі тяжких наслідків.

За словами Генпрокурора Святослава Піскуна, його відомство відтепер займатиметься іншими фігурантами у цій справі, а справу Бакая виділить в окреме провадження і направить російській генпрокуратурі.
XS
SM
MD
LG